Veliki up slovenske košarke se je odločil za spremembo

Košarka 19. Apr 20248:53 0 komentarjev
Jan Vide, UCLA
Foto: Profimedia

Slovenski košarkar Jan Vide se je odločil zamenjati univerzo in se z UCLA preselil na LMU. Devetnajstletni branilec se v prvi sezoni v univerzitetni ligi NCAA ni naigral, kar bo poskušal spremeniti z novim moštvom.

Jan Vide je lani ta čas presenetil z odločitvijo, da se iz vrst mladinske ekipe Real Madrida seli čez lužo k sloviti ameriški univerzi UCLA. Kot je marca povedal v intervjuju za Sportklub, si je za velik cilj zadal preboj v ligo NBA, prav v univerzitetni košarki pa je videl priložnost, da se še bolje predstavi v očeh skavtov franšiz najmočnejšega košarkarskega tekmovanja na svetu.

V prvi sezoni v ligi NCAA se mu želja ni izpolnila. Prejemal je drobtinice in na 24 tekmah v povprečju na parketu preživel vsega 7,3 minute ter vpisal 1,9 točke.

“Odločil sem se za velik korak v karieri, da bi postal najboljša verzija atleta in osebe, zato sem izbral LMU. verjamem, da me lahko ta skupnost dvigne na višjo raven tako v košarki kot tudi pri akademskih ciljih. Vem, da sem se pridružil ekipi, kjer postajam del dediščine odločnosti in dosežkov,” je po uradni potrditvi selitve na univerzo Loyola Marymount povedal Vide.

Košarkarsko ekipo vodi trener Stan Johnson, Slovenec pa za univerzo, ki zadnja leta ne beleži kakšnih zavidanja vrednih rezultatov, predstavlja veliko okrepitev in ulov. V ligi NBA je sicer v vsej zgodovini igralo devet nekdanjih študentov. Večina ni pustila večjega vtisa, kot zadnji pa je bil del katere od franšiz Orlando Johnson, ki je leta 2016 nastopal za New Orleans.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!