S kakšnimi dresi odhajajo Slovenci na Euro?

Nogomet 18. Apr 202421:01 0 komentarjev
Foto: NZS

Nogometna zveza Slovenije je danes predstavila nove drese, s katerimi bo zasedba selektorja Matjaža Keka nastopila na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Kot so pojasnili na Nogometni zvezi Slovenije (NZS), so pri oblikovanju zasledovali predvsem cilj prepoznavnosti dresa, s katerim se je reprezentanca po 24 letih ponovno uvrstila na evropsko prvenstvo. Namesto revolucije dizajna so se zato odločili zadržati vse glavne elemente dresa, ki ga je v natečaju na spletni strani NZS pred dvema letoma izbrala slovenska javnost.

“V sredini dresa na prsih tako še naprej kraljuje stiliziran Triglav, pod Triglavom je prostor za številko, pod to pa vzorec, ki ga poznamo že s prejšnjega dresa. Nad Triglavom je zdaj prostor za obeležje tekme, s čimer bodo dresi s tekem dobili še večjo zbirateljsko vrednost,” so zapisali na spletni strani NZS in dodali, da s tem sledijo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba.

“Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991. Triglav ostaja na dresu v enaki obliki kot na prejšnjem, skupaj z rdečim simbolom srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem, obenem pa igralcem in navijačem prinaša občutek enotnosti in ponosa,” so med drugim še zapisali na NZS.

Slovenski nogometaši bodo na evropskem prvenstvu, ki bo potekalo med 14. junijem in 14. julijem, igrali v skupini C, in sicer proti Danski, Srbiji in Angliji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!