Vendarle spremembe pri Cedeviti Olimpiji?

Eurocup 1. Feb 202311:16
Foto: Aleš Fevžer

Pri Cedeviti Olimpiji, kot kaže, vendarle "tipajo" košarkarsko tržišče in preverjajo možnosti igralskih okrepitev.

“Ne bomo lagali, pogledovali smo po trgu, kontaktirali agente, naš proračun, predviden za to sezono, pa nam enostavno ne dopušča možnosti dodatka igralca,” je minuli mesec v izjavi za javnost dejal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec in dodal: “Ker pa nikoli ne veš, kaj lahko še prinese sezona, si vseeno puščamo malček manevrskega prostora, ki vključuje to, da bomo v skladu z našimi zmožnostmi skušali pripeljati igralca, v kolikor bo okrevanje pri fantih, ki trenutno ne morejo pomagati ekipi v polni moči, dolgotrajno.”

Zdi se, da se utegne uresničiti zadnji scenarij. Številni viri namreč poročajo o tem, da so Ljubljančani znova zelo dejavni na košarkarskem tržišču. Iz Italije prihajajo namigi o tem, da je tarča zmajev 25-letni in 206 centimetrov visoki član Verone Aric Holman. Gre za Američana, ki se je preizkušal v razvojni ligi, igral v Portoriku, v sezoni 2020/21 pa je bil član Ulma. V tej sezoni je v šestnajstih krogih italijanskega prvenstva v povprečju dosegel 8,4 točke in 5,3 skoka.

Aric Holman. Foto: Profimedia

Za slovenske prvake naj bi bil zelo zanimiv tudi 22-letni mladi turški reprezentant Mert Akay, ki sicer igra za beograjski Dynamic, pred tem pa se je kalil v Darušafaki, pri kateri je bil epizodne vloge deležen celo v evroligi. Obetavni branilec naj bi se za Olimpijo dogovarjal dolgoročno in ne kot hitra rešitev za tekočo sezono.

Zanimivi namigi pa prihajajo iz Dalmacije, konkretno iz Zadra. Tam bi se na izhodnih vratih enega od treh hrvaških predstavnikov v ligi ABA utegnil znajti postojnski krilni center Leon Šantelj. Nekdanji član Heliosa in Rogaške naj bi se prav tako spogledoval s Stožicami, kjer krvavo potrebujejo igralce, tudi zaradi številnosti na treningih.

V klubu ob tem odgovarjajo, da do “kadrovskih sprememb še ni prišlo”, ob obveznem dodatku, da bodo o morebitnih v prihodnje “obveščali javnost”. Medtem se še naprej ubadajo z zdravstvenimi težavami. Tudi v pripravi na nocojšnjo tekmo 13. kroga EuroCupa, ko v Stožice prihaja beneški Reyer. “Odigrati moramo bolje, kot na naši zadnji tekmi, pokazati moramo intenziteto in energijo. Predvsem se moramo vrniti na boljše tire in dobiti samozavest,” je pred dvobojem z Benečani razmišlja trener Jurica Golemac, ki je ob nedavnem porazu z Budućnostjo deloval poklapano in nemočno.

Komentari

Vaš komentar