Vlatko Čančar na radarju Panathinaikosa

Evroliga 4. Avg 20239:48 0 komentarjev
Vlatko Čančar. Foto: Aleš Fevžer

Slovenski košarkarski reprezentant Vlatko Čančar namerava kariero nadaljevati v ligi NBA, kjer je ob skromnem igralskem prispevku pred tedni z Denverjem postal prvak. A zanimanje zanj vlada tudi v Evropi.

“Vidi se, da še nismo tam, kjer želimo biti,” je po Telemachovem spektaklu pripovedoval Vlatko Čančar, ki to poletje v senci prvega zvezdnika Luke Dončića prevzema vlogo drugega moža slovenske reprezentance. Nocoj ga čaka še druga pripravljalna preizkušnja proti Grčiji, in sicer v mogočni dvorani OAKA. V njej med sezono domuje nekdanji večkratni evropski klubski prvak Panathinaikos. In prav pri slednjem so ob popolni igralski prevetritvi in zastavljenih novih ciljih na seznam igralskih želja zapisali – Vlatko Čančar.

In čeprav so v Atenah letos na široko odprli vrata blagajne in predvsem po zgolj devetih evroligaških zmagah začrtali smele smernice vrnitve na pota stare slave, do vrnitve 26-letnega Koprčana v Evropo (še) ne bo prišlo. Njegovi zastopniki so namreč Grkom jasno zatrdili, da se slovenski krilni center še naprej vidi v ligi NBA, v kateri je po igranju za domači Koper, Olimpijo, Škofjo Loko, Mego in Burogs debitiral leta 2019. Lani je z Denverjem podpisal novo triletno pogodbo v vrednosti skoraj sedmih milijonov ameriških dolarjev, ki klubu že prihodnje leto omogoča prekinitev.

Panathinaikos, kjer kot športni direktor in vodja ekipe po novem deluje tudi Sani Bečirović, je sicer v zadnjih tednih močno prevetril svoje vrste. V Atene se tako selijo Kyle Guy, Ioannis Papapetrou, Jerian Grant, Kostas Sloukas, Dinos Mitoglou, Mathias Lessort, Kostas Antetokoumpo, Dimitris, Moraitis, Luca Vildoza, Juancho Hernangomez in Olek Balcerowski. Na seznamu želja je bil tudi Nikola Mirotić, ki je naposled končal v Milanu. Novi trener Ergin Ataman pa bo do uradnega začetka priprav zanesljivo pozdravil še vsaj eno odmevno okrepitev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!