Grki v drugo precej boljši, Dončić po odmoru obsedel (VIDEO)

Košarka 4. Avg 20239:00 > 20:22 10 komentarjev
Foto: Profimedia

Slovenska košarkarska reprezentanca je vpisala še drugi poraz v pripravljalnem obdobju. Znova je bila boljša Grčija, ki je dva dni po zmagi v Ljubljani slavila še v Atenah (88:77). Slovenci so bili večji del tekme v zaostanku, medtem ko Luka Dončić v drugem polčasu ni stopil na parket Oake.

Slovenija je dvoboj v znameniti dvorani odprla zelo slabo in hitro zaostala z 9:23. Nato so se Slovenci vendarle prebudili, dobro je zadeval Luka Dončić, nato se je razigral še Klemen Prepelič in s tremi zaporednimi trojkami Sloveniji priboril prvo vodstvo (28:27).

Do odmora so Grki znova ušli in nato v drugem polčasu povsem nadigrali Slovence. Razlika je poskočila vse do +20 (68:48), kar je bilo preveč, da bi se gostje povsem vrnili v igro. Najbližje so prišli sredi zadnjega dela, ko je na semaforju pisalo 82:75.

“Nismo tako slabo začeli, tako v obrambi kot v napadu, a nismo bili precizni. To nas je spravilo v položaj, da smo izgubili samozavest in energijo v obrambi. Našli smo način, kako priti nazaj, a so se nam ponovile enake napake. Mislim, da ne moremo pričakovati, da bodo igralci v top strelski formi, a nas je slabši napad spravil v to, da smo dovolili preveč lahkih košev iz protinapadov. To je bila poglavitna razlika. Vse ostalo pa bomo še pogledali in analizirali in gradili na tem naprej,” je po tekmi povedal selektor Aleksander Sekulić.

“Moramo se spočiti in regenerirati ter začeti nov cikel. Čakajo nas še tri težke tekme pred odhodom na Japonsko. Imamo še nekaj časa. Tudi na Japonskem bo veliko časa za trening, skrbi pa nas ta poškodba.”

Foto: Profimedia

Luka je bil z 18 točkami prvi strelec tekme, čeprav je igral le slabih 14 minut. V drugem polčasu ga nismo videli na parketu, potem ko si je v prvem priigral tri osebne napake, a pred koncem druge četrtine tudi kazal znake bolečin, potem ko je vanj trčil nekdo od domačih košarkarjev. Skrbi tudi poškodba Vlatka Čančarja, ki so mu morali v zadnji četrtini pomagati z igrišča.

Prepelič je zbral 12 točk, vsi ostali so bili enoštevilčni.

Pred svetovnim prvenstvom slovenske košarkarje čakajo še štirje obračuni. Po vrnitvi iz Aten bo Slovenija gostila Črno goro, sledil bo zvezdniški turnir v Španiji in tekmi proti domačinom ter reprezentanci ZDA. Za konec na Japonskem še generalka proti gostiteljem mundiala.

Grčija - Slovenija 88:77 (27:25, 24:19, 21:14, 16:19)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje