Vznemirjeni Luka Dončić: Ni še konec

Košarka 13. Jun 20246:07 3 komentarji
Luka Dončić. Foto: Profimedia

"Verjeli bomo do konca," je po še tretjem zaporednem porazu proti Bostonu (106:99) v finalu lige NBA dejal slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je, vsaj med vrsticami, razloge za poraz tokrat iskal tudi pri sodniškem kriteriju.

Po porazih se je znal posuti s pepelom. Tudi v Bostonu je prevzel odgovornost. Tokrat so bile njegove misli vendarle nekoliko drugačne. Potem ko je dosegel 27 točk, 6 skokov in 6 asistenc, je Luka Dončić zadnje štiri minute tekme spremljal s klopi. Redko je izključen s šestimi osebnimi napakami, še redkeje, sam pravi, da podobnega primera ne pomni, po štirih dosojenih napakah v zelo kratkem obdobju.

“To je finale lige NBA. In da košarkar v takšni tekmi konča s šestimi osebnimi napakami … Kot nam ne bi dovolili igrati dovolj fizično čvrsto. Očitno se bo treba prilagoditi tudi na to. Lepo vas prosim … Ne, nič ne bom dejal. Biti moramo boljši,” je bil vidno vznemirjen 25-letni Ljubljančan, zavedajoč se dejstva, da mu po zaostanku s skupnim rezultatom 3-0 šampionski prstan polzi iz rok.

Foto: Profimedia

Tudi zgodovinska statistika ni na njegovi strani. “Ni konec, dokler ni konec. Zmagujemo skupaj, izgubljamo skupaj. Čaka nas nova tekma. Najbolj pomembna. Dobiti moramo štiri v nizu,” o beli zastavi proti homogeni in nepopustljivi zasedbi Boston Celtics ne razmišlja Dončić. Navdih črpa tudi iz zadnje četrtine tokratne tekme, ko se je Dallas vrnil po zaostanku 21 točk in imel več priložnosti za izenačenje ali celo vodstvo.

“V tistih trenutkih smo igrali kakovostno v obrambi in s pravim ritmom v napadu. Zadevali smo. Vrnili smo se. In prav zaradi tega moramo verjeti vse do konca. Ni še konec. Imeli smo lepo priložnost. Ni nam uspelo. Žal mi je, da me ni bilo v zadnjih minutah,” je pripovedoval prvi strelec lige, ki je tokrat na parketu prebil slabih 38 minut.

Prav veliko časa za oddih, sanacijo vseh drobnih poškodb, analizo in pripravo ne bo. Finalna serija se bo s četrto in morebiti kar zadnjo tekmo nadaljevala že v noči na soboto.

Finale lige NBA: spored tekem

Prva tekma: Boston – Dallas 107:89

Druga tekma,  Boston – Dallas 105:98

Tretja tekma, Dallas – Boston 99:106

Četrta tekma, 15. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna peta tekma, 18. junij ob 2.30 Boston – Dallas

Morebitna šesta tekma, 21. junij ob 2.30 Dallas – Boston

Morebitna sedma tekma, 24. junij ob 2.00 Boston – Dallas

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje