Goran Dragić se je odzval na vandalizem v Tivoliju

Košarka 12. Jun 202416:26 1 komentar
Goran Dragić
Goran Dragić Foto: Aleš Fevžer

Košarkarsko igrišče v parku Tivoli v Ljubljani, ki ga je s svojo fundacijo zgradil Goran Dragić, so pred dnevi razdejali vandali in povzročili za 10.000 evrov škode. Na vandalizem se je v povsem mirnem tonu odzval tudi slovenski zvezdnik.

Vandali so uničili košarkarsko igrišče asa Gorana Dragića v ljubljanskem Tivoliju. Prav tako so se ponovno spravili na otroško športno igrišče in uničili koš, po tem, ko so v začetku maja uničili nogometne gole, je v torek poročal N1.

Iz zavoda Šport Ljubljana so ravnanje ostro obsodili in opozorili, da to meščanom odvzema možnost za aktivno preživljanje prostega časa. Kot so pojasnili, so se na igrišču Gorana Dragića že konec aprila objavili žaljivi grafiti, ki so jih že prekrili. Sredi maja so na istem igrišču vandali objestno odtrgali tudi enega izmed košev, ki je zdaj na popravilu.

Foto: Husmir Deljanin/N1

Fundacija Goran Dragić je sicer prav danes odprla že šesto pametno zunanje košarkarsko igrišče v Sloveniji. Po Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Laškem in Murski Soboti je igrišče dobil še Ptuj. Prav po slovesnosti in prerezanem traku v najstarejšem slovenskem mestu je Goran Dragić komentiral tudi vandalizem v Tivoliju.

“Ni lepo, a konec koncev so to nekateri posamezniki, ki imajo težko otroštvo, kakšne travme, morda nimajo prisotnih staršev. Jaz vse razumem,” se je z razumevanjem odzval 38-letni Ljubljančan in se že zavezal, da bodo poškodbe sanirali: “S fundacijo smo se že pogovarjali, da bomo poskusili to igrišče preurediti. Je pa res, da vložiš toliko truda, nekaj narediš za otroke in potem se to zgodi. To je sestavni del življenja. Kot v športu in poslu so vzponi in padci.”

Dragić je sicer trenutno močno zaposlen z organizacijo svoje poslovilne tekme. Dogajanje se bo začelo v petek, 23. avgusta, na dobrodelnem dogodku, na katerem bo potekal izbor igralcev v zvezdniških ekipah, ki se bosta dan pozneje pomerili na košarkarskem spektaklu v dvorani Stožice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje