Za boljše vzdušje v slačilnici ‘odrezali’ Slovenca

Košarka 30. Jan 202316:32
Košarkarji Cibone; FOTO: Aba Liga

Po porazu v 17. krogu ABA lige proti beograjski Megi (72:106) so se pri Ciboni odločili za kadrovske spremembe v ekipi. Moštvo Zagrebčanov zapušča nekdanji član Olimpije Blaž Mesiček.

Mesiček je poleti v ekipo “Cibosov” prišel kot velika okrepitev in nekdo, ki bi moral držati dirigentsko palico.

Nekoč eden največjih upov slovenske košarke v pol leta ni navdušil, menda pa je odločitvi strokovnega štaba botrovalo tudi dejstvo, da se Mesiček ni primerno vklopil v ekipo.

Po grdem porazu z Beograjčani je menda potezo o prekinitvi pogodbe povlekel športni direktor “modrih”, Josip Sesar. “Kemija v slačilnici je načeta, zato smo se odločili za to potezo, a Blažu Mesičku v nadaljevanju kariere želim veliko sreče,” je za hrvaške medije na kratko komentiral Sesar.

Zdaj v Črno goro?

Blaž Mesiček; FOTO: Aba liga

Že prihod Mesička k Ciboni je imel negativno plat, saj si je na pripravljalni tekmi zlomil roko in bil tako z igrišč odsoten vse do decembra. Ko je zaigral, ni navdušil.

Mesiček je v času zagrebške epizode med drugim dobil tudi ponudbo Mornar Bara, vendar je Cibona to možnost prečrtala. Morda bo v Črno goro odšel sedaj, ko je prost igralec. Cibona je sicer v štirinajstčlanski regionalni ligi trenutno po 17 odigranih tekmah na desetem mestu.

25-letni Ljubljančan je poleg dresa Olimpije v preteklosti zastopal še barve italijanskih klubov Brindisi in Pistoia, se potem vrnil v regijo in igral za Mego ter Split, pred prihodom v Cibono pa je preizkusil tudi moč grške košarke in igral za Kolossos Rodou.

Komentari

Vaš komentar