Zahtevali odpoved, zdaj kupujejo vstopnice: KZS odgovarja

Košarka 13. Feb 202412:28 0 komentarjev
Slovenski košarkarji se vračajo v Koper. Foto: Aleš Fevžer

Zagovorniki odpovedi kvalifikacijske košarkarske tekme med reprezentancama Slovenije in Izraela pozivajo k nakupu vstopnic, že pred tem pa so javno napovedali 'angažma dela družbe'. Kakšen je odziv Košarkarske zveze Slovenije?

Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić je v ponedeljek objavil seznam košarkarjev, na katere računa v prvem kvalifikacijskem oknu za EuroBasket 2025. Nekdanji evropski prvaki se bodo prihodnji teden v koprski Bonifiki pomerili z izbranima vrstama Ukrajine (22. 2.) in Izraela (25. 2.).

Vstopnice za tekmi, ki bi lahko Slovenijo ob zmagah močno približali petnajsti uvrstitvi na evropsko prvenstvo, so že v prodaji, večje pozornosti pa je bil v zadnjem obdobju deležen nedeljski program. Košarkarska zveza Slovenije je že odgovorila na pozive k odpovedi tekme z Izraelom, pod katere se je podpisalo Gibanje za pravice Palestincev. Pojasnili so, da tekme ne morejo enostransko odpovedati in žogico predali Fibi.

Izrael bo najprej gostoval na Portugalskem, nato pa zanesljivo tudi v Kopru. Prej omenjeno gibanje zato sledilce na socialnih omrežjih in somišljenike že poziva k nakupu vstopnic, na podlagi česar lahko pričakujemo tudi morebiten protest. “Na tekmo se pripravljamo, kot na vse doslej. Seveda, z malce večjo pozornostjo. V okviru zakona bomo storili vse, da bo tekma potekala nemoteno. Skupaj z občino in pristojnimi organi bomo poskrbeli za varnost,” pravi generalni sekretar KZS Aleš Križnar.

Prej omenjeni poziv sicer v zadnjih tednih, torej vse od razmaha krvavih dogodkov na Bližnjem vzhodu, v športnem svetu ni osamljen. Klubi in panožne zveze pa, podobno kot v vseh ostalih primerih, ostajajo v okvirih diplomacije širše skupnosti. Je pa zato kar nekaj prahu pred dnevi dvignila poteza ženske irske reprezentance, ki je pred tekmo odklonila rokovanje z izraelskimi tekmicami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!