Angleški sodniki so priznali, da je bil City oškodovan

Nogomet 13. Dec 202314:41 0 komentarjev
Razjarjeni Erling Haaland po napaki Simona Hooperja. FOTO: Profimedia.

Šef organizacije angleških nogometnih sodnikov Howard Webb je priznal, da je bil Manchester City na nedavnem derbiju premier lige proti Tottenhamu (3:3) oškodovan.

Prizori besnega Erlinga Haalanda, ki se jezi na sodnika, so pred desetimi dnevi zaokrožili po spletu in postali hit. Razlog, da je bil norveški zvezdnik Manchester Cityja tako jezen, je odločitev, za katero je malo pred tem poskrbel glavni sodnik derbija 14. prvenstvenega kroga na stadionu Etihad.

Pri rezultatu 3:3 je v sodnikovem dodatku Jack Grealish stekel sam proti nasprotnikovemu vratarju in imel sijajno priložnost za zmagoviti gol, toda Simon Hooper, ki je bil glavni delivec pravice, je prekinil njegov napad in dosodil prekršek za City, namesto da bi upošteval prednost.

Zdaj se je glede tega dogodka oglasil nekdanji odlični angleški sodnik Howard Webb in priznal, da je bil Manchester City oškodovan.

“To je sodniška napaka, VAR v tej situaciji ni bil odločilen. Sodnik je videl prekršek Emersona nad Haalandom, žoga je šla v tistem trenutku nazaj. Potem je nekaj časa okleval, kaj narediti, na koncu pa se odločil, da sodi prekršek. Piskal je v trenutku, ko je šla žoga do Grealisha. Verjetno ni opazil nadaljevanja akcije. Da je naredil napako, je opazil prepozno,” je povedal Webb.

City, ki brani naslov, je po 16 prvenstvenih krogih na četrtem mestu lestvice. Za vodilnim Liverpoolom zaostaja za štiri točke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!