Arabski mega projekt v Premier ligi zavil v slepo ulico

Nogomet 18. Sep 202210:56 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Ko je sredi lanske sezone finančni konzorcij iz Savdske Arabije, ki ga upravlja tamkajšnja kraljeva družina, Newcastle United dokončno odkupil iz rok nepopularnega lastnika Mika Ashleyja, se je zdelo, da se v Premier ligi rojeva nov velikan, ki bo zamajal "status quo" velike šesterice. A skoraj leto dni kasneje je projekt, v katerem ni manjkalo dragih okrepitev, zavil v slepo ulico.

Letošnja sezona se je za Newcastle začela izvrstno. Srake so najprej zanesljivo odpravile Nottingham Forest, nadaljevalo se je z remijema proti letos sijajnemu Brightonu in državnemu prvaku Manchester Cityju. A ko časovnico povlečemo do sedmega kroga, ostaja zmaga proti novincu edina, pod katero so se podpisali Eddie Howe in njegovi varovanci.

Igra srak, ki je bila na začetku sezone zelo poletna, se je povsem razvodenela. Že res, da je najdražja okrepitev v zgodovini kluba, Šved Alexander Isak, že dosegla dva zadetka, a vse od poškodbe krilnega napadalca Alana Saint-Maximina so črno-beli v napadu preveč predvidljivi, kar je bil tudi glavni razlog, da včeraj z izjemo uspešno realizirane enajstmetrovke Isaka niso uspeli najti poti skozi obrambo skromnega novinca Bournemoutha.

Jezni in frustrirani

“To je bilo pod nivojem, na katerem želimo biti. V vseh segmentih igre. Precej frustrirani smo zaradi števila točk, ki smo jih zbrali doslej. A realnost je takšna, da nismo zmagovali tekem, ki bi jih pravzaprav morali. Zaslužili bi si več, a zagotovo sem jezen, da smo tam, kjer smo,” je bil po tekmi odkrit trener črno-belih Eddie Howe.

Realnost arabskega Newcastla je tako 230 zapravljenih milijonov, ki pa so trenutno dovolj le za lovljenje repa zgornjega dela lestvice. 10. mesto je bistveno manj od tistega, kar navijači pričakujejo v novi eri srak. Ta naj bi bila seveda čim prej prepletena tudi z igranjem v Ligi prvakov, kar je predpogoj za to, da ob praktično neomejenih finančnih sredstvih na St. James Park črno-beli privabijo največje nogometne zvezdnike sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!