Benjamin Šeško komaj čaka, da se odkupi za Helsinke

Nogomet 19. Jun 20238:00 0 komentarjev
Benjamin Šeško. FOTO.: Aleš Fevžer.

Benjamin Šeško se zaveda, da je na Finskem igral slabše od pričakovanj. Mladi as slovenskega nogometa se zato veseli, da ima že danes priložnost za novo dokazovanje. Proti Danski upa na zmago.

“Vsakemu napadalcu se zgodijo tekme, ko mu ne gre najbolje. Ko ne moreš dati gola, kakorkoli poskušaš. Imel sem tudi malo nesreče. Škoda, ampak po drugi strani je dobro, da je pred nami že nova tekma. Da to obrnem in ekipi pomagam po najboljših močeh,” je dan pred večerno tekmo proti Danski v razprodanih Stožicah povedal Benjamin Šeško, ki je včeraj prišel na novinarsko konferenco v družbi selektorja Matjaža Keka.

Čeprav je pred kratkim dopolnil komaj 20 let, ima donedavni napadalec RB Salzburga, ki se poleti seli v prvo nemško ligo k RB Leipzigu, v slovenski reprezentanci že tak status, da so njegove igre pod drobnogledom. Na Finskem je bil nekajkrat v priložnosti, a jih ni izkoristil. Medtem ko je na zadnjih tekmah v reprezentančnem dresu zadeval tudi iz nemogočih položajev, tokrat ni šlo. Pravi, da je to tudi davek, ki so ga terjale manjše zdravstvene težave, s katerimi je prišel na tokratni reprezentančni zbor.

“Poznalo se je, da sem dva tedna manjkal. Na tej ravni se pozna vsaka malenkost. Verjamem, da mi je tekma v Helsinkih pomagala. Da je bila stopnička v pripravi na tekmo, ki prihaja. Ko izpadeš iz ritma, se takoj pozna,” je strelec šestih golov v 17 nastopih za Slovenijo povedal o tem.

Benjamin Šeško na tekmi proti Finski:

Takšne tekme so nekaj najlepšega

Po zmagah nad Kazahstanom in San Marinom ter porazom proti Finski se bo Slovenija danes v četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 pomerila proti favoritinji skupine H Danski. Kaj je povedal o tokratnem nasprotniku?

“V prvi vrsti se moramo zavedati, da je danska reprezentanca ekipa, ki ima kakovost na vsakem igralnem položaju. Čaka nas zares zahteven nasprotnik. Pomembno je, da imamo fokus in se pripravimo na to, da nas čaka zelo zahtevna tekma. Pokazati moramo, kaj znamo. Na koncu je najbolj pomembno, da se osredotočimo na to, da se pokažemo v najboljši luči,” je dejal.

“Igrati proti takšnim reprezentancam je nekaj najlepšega, kar lahko v nogometu doživiš. Predstaviš se na svetovni ravni. Verjamem, da zmoremo. Imamo kakovost, od prvega do zadnjega. Pomembno je, da ohranimo fokus. Da pokažemo željo, ki jo Slovenija ima, če želi. To smo večkrat že pokazali. Ne skrbi me. Tekme se zelo veselim,” je še povedal Šeško, ki v obdobju, v katerem se mora Slovenija znajti brez kapetana Jana Oblaka, poziva predvsem k enotnosti.

“Zdaj, ko manjka Jan, je pomembno, da stopimo skupaj kot ekipa. Sedaj je v tej vlogi Jaka Bijol, ki vse skupaj dviguje. Zdaj je najpomembnejše, da smo kot eno. Da si pomagamo in veliko govorimo med seboj,” je še povedal mladi as slovenskega nogometa, ki bi se že danes zvečer lahko odkupil za malce slabšo predstavo v Helsinkih. Pa tudi, če se ne bo, nič hujšega. Pred njim je še vsaj desetletje, desetletje in pol ali celo več igranja v slovenskem reprezentančnem dresu …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!