Nove težave Matjaža Keka, slovensko reprezentanco je napadel virus

Nogomet 18. Jun 202319:28 8 komentarjev
Matjaž Kek v teh dneh ne more biti najboljše volje. FOTO: Aleš Fevžer.

Selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci pred jutrišnjo pomembno tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti Danski v Stožicah razkril, da se sooča z novimi težavami.

Ko ima hudič mlade … Slovenija je po dveh zmagah, ki ju je marca zabeležila na uvodnih dveh tekmah in v kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 krenila brezhibno, junija doživela več udarcev.

Najprej je ostala brez vodje ob in na igrišču, kapetana Jana Oblaka, ki Sloveniji ne more pomagati zaradi poškodbe.

Potem je postalo jasno, da se bo morala junija znajti tudi brez rekorderja v zdajšnji zasedbi po številu nastopov v dresu reprezentance Jasmina Kurtića.

Težave z zdravjem je imel tudi njen najboljši strelec Benjamin Šeško, kar je vplivalo na njegovo predstavo v Helsinkih, kar je povedal tudi sam, tik pred tekmo na Finskem, kjer je Slovenija izgubila tudi s kančkom nesreče, pa je Slovenija ostala še brez vezista Jona Gorenca Stankovića, ki je zbolel.

Prav virus, ki je napadel izkušenega vezista graškega Sturma, za katerim je odlična sezona (bil je izbran v idealno enajsterico avstrijskega prvenstva), pa se je očitno razširil tudi med nekatere preostale člane slovenske reprezentance, je selektor povedal na današnji novinarski konferenci.

Zadnja treninga bosta pokazala, kdo bo lahko igral

“Jon verjetno ne bo igral,” je Matjaž Kek sporočil najprej in v nadaljevanju spregovoril o zaskrbljujočih informacijah.

“V ekipi razsaja virus. Še dva, trije nogometaši so pod vprašajem. Imajo temperaturo, so virozni. Šele današnji in jutrišnji trening bosta pokazala, kdo bo sposoben za igro in kdo ne,” je povedal selektor, ki bo z izbiro enajsterice za Dance, favorite kvalifikacijske skupine H, moral odlašati do zadnjega.

Selektor verjetno spet ne bo mogel računati na Jona Gorenca Stankovića. FOTO: Aleš Fevžer.

“To je sestavni del naših življenj, našega posla. Če ne bodo mogli igrati, bo pa priložnost dobil kdo drug,” je mirno kri ohranil Mariborčan, ki je v petek na Finskem doživel prvi poraz po več kot letu dni. Seveda upa, da v ponedeljek v razprodanih Stožicah ne bo doživel še drugega.

Iskati točke, ki so jih izgubili v Helsinkih

“Prepričan sem, da se zavedamo pomembnosti te tekme in tega trenutka. Smo šele na začetku kvalifikacij, ki se niso prevesile še niti v drugo polovico. Je pa res, da moramo točke, ki smo jih izgubili v Helsinkih, iskati v Stožicah,” je sporočil svojim nogometašem.

“Stvari se zelo hitro obrnejo v eno ali drugo smer. Pomembno pa je, da imaš hitro priložnost, da v novi tekmi popraviš stvari, ki niso bile dobre. Z rezultatom na Finskem smo razočarani. Nič ne pomaga, da smo imeli posest in smo relativno dobro igrali v napadu. Na drugi strani smo bili preslabi v dvobojih, agresivnosti. Na takšni ravni je tako, da te vsaka individualna napaka ogromno stane. Tekma je za nami, s fanti smo se pogovorili. Včeraj in danes smo se skušali regenerirati,” je še dejal selektor Slovenije, ki je po porazu na Finskem ta teden s prvega zdrsnila na četrto mesto skupine H kvalifikacij za naslednje evropsko prvenstvo, a ima enako število točk kot Danci na prvem, Finci na drugem in Kazahstanci na tretjem mestu. Peta je Severna Irska s tremi, zadnji pa San Marino, ki je brez točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje