Bo po blamaži Dinamo poklical Riero ali Krznarja?

Nogomet 6. Okt 20238:46 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Hrvaški nogomet pretresa ena največjih blamaž v zgodovini tega športa, ki je pri naših južnih sosedih alfa in omega vseh sfer športno-družbenega življenja. Zagrebški Dinamo je sinoči v 2. krogu konferenčne lige izgubil proti kosovskem Ballkaniju (2:0) in na stadionu Maksimir se obetajo novi pretresi. A slednje bo očitno preživel trener ekipe Sergej Jakirović, na izhodnih vratih kluba je športni direktor Dario Simić.

“Fiasko, debakel, sramota, blamaža.” To so besede, ki jih danes zjutraj lahko najdemo v praktično vsakem hrvaškem športnem mediju, ko naši kolegi opisujejo včerajšnji poraz Dinama proti kosovskemu malčku Ballkaniju v drugem krogu konferenčne lige.

Kako je Dinamo izgubil proti Ballkaniju?

“Ne vem, če je bila to moja zadnja tekma na klopi Dinama, stvari moram prespati. Jaz sem odgovoren, to ni Dinamo, to je sramota. A tudi igralci se morajo pri sebi vprašati, kaj dajejo za ta klub. Ponavljam, to ni Dinamo,” je po včerajšnjem porazu razmišljal trener Zagrebčanov Sergej Jakirović in ni bilo malo tistih, ki so njegovo ime že prečrtali s trenerskega stolčka serijskih hrvaških prvakov.

Sergej Jakirović je Dinamo vodil na vsega devetih tekmah, a se že postavlja vprašanje, če bo vodil tudi deseto. Foto: Profimedia

Toda jutro je prineslo zasuk. Hrvaški mediji tako poročajo, da igralci in vodstvo kluba skušajo nekdanjega trenerja Maribora prepričati v to, da ostane na mestu glavnega trenerja Dinama. Na udaru srda navijačev so se namreč znašli predvsem snovalci kadrovske politike, na čelu s športnim direktorjem Darijem Simićem.

Bi bila v kombinacijah tudi Riera in Krznar?

Zdi se torej, da v Zagrebu ne bodo iskali novega glavnega trenerja. Če bi bilo drugače, bi se o tem zagotovo pogovarjali tudi v slovenskem nogometnem prostoru. Nenazadnje bi se v iskanju trenerske menjave pri Dinamo kaj lahko obrnili tudi proti Sloveniji oziroma natančneje proti Albertu Rieri, ki je bil po naših informacijah v resnih kombinacijah za prevzem kluba z Maksimira že lani aprila, ko so Zagrebčani odpustili Anteja Čačića.

Vplivni agent Andy Bara je tedaj Dinamu ponudil usluge svojega varovanca, ki je tedaj seveda še vodil ljubljansko Olimpijo, pogovori o menjavi prestolnice pa so bili eden od dejavnikov, ki so ohladili odnose med vodstvom zmajev in izvrstnim španskim trenerjem, ki je po sezoni zapustil klub. Na koncu so se pri Dinamu vendarle odločili, da za glavnega trenerja imenujejo še enega nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Bišćana.

Igor Bišćan je na klopi Dinama zdržal le nekaj mesecev. Foto: Guliverimages

Bi se Zagrebčani na Riero spomnili tudi zdaj, ko je trener Celja? Očitno ne bomo nikoli izvedeli. Kot tudi ne, ali bi morda na svojo klop znova povabili sveže ime na trenerski borzi dela – Damirja Krznarja, ki ga je v torek na klopi Maribora nasledil Ante Šimundža. Športni direktor vijolic Marko Šuler je namreč v intervjuju za Sportklub razkril, da je bil 51-letnik glavna želja Dinama že letos avgusta, ko je Bišćana zamenjal Jakirović.

Ni kaj, v Dinamu imajo res radi trenerje, ki se uveljavijo v Sloveniji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!