Stoger: Polom dober, da ocenimo nastalo situacijo

Bundesliga 1. Apr 201814:04 > 14:16
Getty Images/Christof Koepsel

Trener Borussie iz Dortmunda Peter Stoger je bil po porazu na velikem derbiju s 6:0 proti Bayernu iz Munchna vidno razočaran nad predstavo svojih varovancev.

Trener rumenih Peter Stoger je klub prevzel 10. decembra lani, z nalogo, da klub vrne nazaj v Ligo prvakov. Vendar visok poraz s 6:0 proti večnemu tekmu iz Munchna je bil zagotovo še kako boleč v soboto.

Trener Borusije iz Dortmunda Peter Šteger preuzeo je taj klub 10. decembra prošle godine, sa zadatkom da “milionere” vrati u Ligu šampiona. To je scenario koji je sve manje izvestan, pogotovo kada se uzme u obzir pretrpljeni poraz od Bajerna.

Morda je bil polom dober v smislu, da bomo bolj verodostojno ocenili nastalo situacijo. Morda bomo zaradi tega poskrbeli, da se bodo poleti prevrnili prav vsi kamni. Klub mora ugotoviti, kakšne spremembe bodo potrebne in po mojem mnenju so potrebne zelo velike spremembe. Pozicija trenerja je vsekakor del analize in mora biti ovrednotena,” je dejal Avstrijec. 

Na kakšen način je poraz vplival na trenerja in igralce bomo videli že kmalu. Trener pa je v izjavi še dejal: ““Klub mora ugotoviti, kakšen slog nogometa bo zagovarjal, kakšna bo filozofija in nato na podlagi tega ugotoviti, kakšni igralci bodo potrebni za udejanjanje takšne filozofije. Obstaja veliko načinov, kako biti uspešen. Imamo tehnično nadarjene igralce, imamo hitre igralce in imamo igralce, ki lahko igrajo dobro po prekinitvah. Pravim le, kaj bo potrebno storiti, da bi sestavili uspešno ekipo. Če bo analiza pokazala, da je potreben nov trener, ne bom imel pripomb. Ta zgodba se resnično ne vrti okoli mene. Zelo sem ponosen, ker sem trener Dortmunda, vendar pa moje življenje ni odvisno od tega, ali z roba igrišča vodim Dortmund. Sem zelo miren in srečen človek.”