"Kmalu bomo za voznika avtobusa plačali pet milijonov"

Bundesliga 6. Apr 201919:49 > 19:51
Aitor Alcalde/Getty Images

Nekdanji zvezdnik Bayerna Stefan Effenberg meni, da so Bavarci slabo vložili rekordnih 80 milijonov evrov za najnovejšo okrepitev.

Z Bayernom je osvojil tri Bundeslige, Ligo prvakov in pokal, navijači so ga izbrali med najboljših enajst nogometašev v zgodovini bavarskega giganta, 2001 je bil najboljši igralec po izboru UEFE … Vse to je Stefanu Effenbergu uspelo v šestih letih, ki jih je v dveh različnih obdobjih preživel pri Bayeru. Der Tiger je tudi danes povezan s klubom, a kot kritik in kolumnist nemškega T’Onlinea.

V zadnjem zapisu je ostro kritiziral nekdanji klub zaradi rekordnega prestopa – Bavarci bodo Atleticu za prestop Lucasa Hernandeza odšteli 80 milijonov evrov. “Povsem nepomembno je, ker sta bila Hernandez in Pavard svetovna prvaka s Francijo. To ne pomeni, da sta sedaj svetovna prvaka naslednjih deset let,” je ogorčen Effenberg: “Zgolj en zmagovalec je pri tem prestopu, če pogledate odškodnino – to je Atletico Madrid. Takšna odškodnina izgleda normalno, vendar me boli trebuh zaradi tega. Težko razumem, kaj se dogaja. Če se bo tako nadaljevalo, bomo kmalu plačali pet milijonov evrov za voznika avtobusa.”

Raje bi 80 milijonov porabil za igralca, ki je v središču igre, kreativca ali napadalca,” je še dodal Stefan Effenberg.