Kampl ima novega soigralca – Leipzig dobil bitko za super talenta

Bundesliga 17. Dec 202016:53
Dominik Szoboszlai
RB Leipzig

Kar se je v zadnjih dneh napovedovalo, se je danes uresničilo. RB Leipzig je ujel mega talenta in pripeljal novo okrepitev iz Salzburga. Na vzhod Nemčije se seli Dominik Szoboszlai.

20-letnik je v zadnjem letu in pol močno napredoval, z letošnjimi predstavami v ligi prvakov pa dokončno prepričal vse skavte, da je pred njim velika kariera. Zanj se je zanimalo ogromno klubov, na koncu pa so si v roko znova segli pri Leipzigu in Salzburgu.

Za madžarskega super talenta so se zanimali Real, Atletico, Bayern, Tottenham, AC Milan, na koncu pa je zmagal Leipzig.

Madžarski reprezentant se tako iz avstrijske Bundeslige seli v Nemčijo, kjer bo zaigral na višjem nivoju. Szoboszlai sledi poti Erlinga Haalanda, ki je pozimi iz Salzbura prestopil v Borussio, kjer navdušuje iz tedna v teden.

Za Madžara so se sicer zanimali Real, Atletico, Bayern, Tottenham, AC Milan in še nekateri drugi klubi, bitko pa je dobil Leipzig, ki je v svoje vrste pripeljal še 18. igralca iz Salzburga. Gre jasno za tesno povezavo zaradi koncerna Red Bull, ki je lastnik obeh klubov.

Szoboszlai je postal najdražji madžarski nogometaš v zgodovini

Leipzig bo za Szoboszlaija plačal 25 milijonov evrov odškodnine in postal najdražji madžarski nogometaš vseh časov. Szoboszlai je podpisal pogodbo do junija 2025 in se v Leipzigu pridružil rojakoma Petru Gulacsiju in Willyju Orbanu.

Szoboszlai je za Leipzig odigral 55 tekem v avstrijski prvi ligi in 16 tekem v evropskih tekmovanjih. V vseh nastopih za Red Bull je dosegel 26 golov.

Nemško Bundesligo boste lahko od sezone 2021/2022 naprej spremljali na Sportklub Slovenija!

Komentari

Vaš komentar