Kampl z Leipzigom do nove lovorike

Bundesliga 4. Jun 20238:21 0 komentarjev
Kevin Kampl je lovoriko takole dvignil v zrak. FOTO: Profimedia.

Nogometaši Leipziga so zmagovalci pokalnega tekmovanja v Nemčiji v sezoni 2022/23. V velikem finalu v Berlinu so danes premagali Eintracht Frankfurt z 2:0 (0:0). Za ekipo nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla je to druga zaporedna lovorika v tem tekmovanju in obenem tudi druga nasploh v dokaj kratki klubski zgodovini.

Za Leipzig sta zadetka dosegla Christopher Nkunku v 71. in Dominik Szoboszlai v 85. minuti. Pri starih in novih pokalnih prvakih je nekaj minut na zelenici olimpijskega stadiona v Berlinu preživel tudi Kampl, ki je zamenjal strelca drugega zadetka v sodnikovem dodatku.

Današnji pokalni naslov je prva lovorika za trenerja Marca Roseja, ki je vajeti v Leipzigu prevzel pred začetkom te sezone. Po drugi strani pa je bila današnja tekma tudi zadnja za trenerja Oliverja Glasnerja pri Frankfurtu, saj so v klubu zaradi neuspehov v bundesligi končali sodelovanje.

Razplet današnje tekme pa je tudi določil zadnje udeležence v evropskih pokalih iz Nemčije; poraženec finala Frankfurt bo igral v konferenčni ligi, v evropsko ligo bo šel Bayer Leverkusen, Leipzig pa si je prek bundeslige že pred tem zagotovil mesto v ligi prvakov.

Nemški pokal, finale:

RB Leipzig – Eintracht Frankfurt 2:0 (0:0)
Nkunku 71., Szoboszlai 85.
Kevin Kampl (Leipzig) je igral od 89. minute.