Capello: Ronalda sem prodal, ker sem želel zmagovalno ekipo

La liga 26. Sep 202211:38 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Sergei Grits, File

Italijanski nogometni trener Fabio Capello je razkril, da je leta 2007, ko je bil trener madridskega Reala, moral prodati "pravega" Ronalda.

Ronaldo je bil član Reala med letoma 2002 in 2007, nato pa se v zameno za osem milijonov evrov odškodnine preselil v Milano.

“Velika odgovornost je biti trener Reala. V mojem drugem mandatu smo se odločili prodati Ronalda in pripeljati Antonia Cassana, da bi v ekipi dobili zmagovalno vzdušje. Deset tekem pred koncem smo nadoknadili devet točk zaostanka za Barcelono, s čimer se še danes pohvalim,” se je v preteklost vrnil Fabio Capello.

Italijan je tudi razkril, kako je Ronaldo po koncu zgodbe v Madridu končal v svetovni prestolnici mode. “Spominjam se, da me je takratni predsednik Milana Silvo Berlusconi poklical, da bi me vprašal, kaj menim o Ronaldo. Dejal sem mu, da ne trenira in da ima rad zabave in ženske. Dejal sem mu, da bo napaka, v kolikor ga pripelje v Milano. Naslednji dan sem v časopisu videl, da je Ronaldo končal v Milanu,” je dejal Capello.

“Pravi” Ronaldo je za rdeče-črne zbral samo 20 nastopov, na katerih se je devetkrat vpisal med strelce.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!