Celjski odgovor na vprašanje: ali res prihaja Ante Šimundža?

Nogomet 7. Mar 202312:301 komentar
FOTO: Uroš Skaza.

Izjemno uspešni slovenski trener Ante Šimundža v teh dneh preživlja zelo turbulentne dneve. Njegov stolček pri Ludogorcu se pošteno maje, slovenski in bolgarski mediji pa ga že povezujejo z vrnitvijo v domovino, kjer naj bi prevzel mesto glavnega trenerja NK Celje. Vročo temo je za Sportklub pokomentiral generalni direktor grofov Valerij Kolotilo.

Poraz v prvem krogu izločilnih bojev lige Evropa proti belgijskem Anderlechtu, remi v domačem prvenstvu proti Levskemu in predvsem nedeljski šokanten poraz proti predzadnji ekipi lige Pirinu iz Blagoevgrada so nadaljnjo usodo Anteja Šimundže pri bolgarskem Ludogorcu postavili pod velik vprašaj.

Mariborski strokovnjak, ki je lani z orli iz Razgrada osvojil državni naslov, je pri večinskem delu bolgarske nogometne javnosti že prečrtan kot strateg serijskih prvakov. Drugo mesto na lestvici in štiri točke zaostanka za vodilnim CSKA-jem iz Sofije, sta pač premalo za ambicije super dominantne ekipe bolgarskega prvenstva.

“Sprejel bom kakršno koli odločitev, ki jo bo klub sprejel v zvezi z naslednjimi koraki,” je po porazu proti Pirinu razmišljal slovenski državni in pokalni prvak na klopi Mure, medijski stroj pa je že začel napovedovati prihodnost 51-letnika.

Enajstmetrovka za zmago Pirina proti Ludogorcu

V Celju bi se Šimundža počutil “kot doma”

Dejstvo, da se je Šimundžo začelo povezovati s Celjem, ni presenetljivo. Podobno kot Šimundži v Ludogorcu, naj bi se na stadionu Z’Dežele tresel stolček trenerja Romana Pilipčuka. Mariborčan bi bil nadvse primeren kandidat za njegovega naslednika tudi zaradi dejstva, da dobršen del ekipe odlično pozna. V primeru selitve v knežje mesto bi namreč znova združil moči z nekdanjimi Muraši Ninom Koutrom, Žanom Karničnikom, Matkom Obradovićem in Luko Bobičancem. 

Ker so govorice o selitvi Šimundže na klop Celja, s katero se je v zadnjih dneh povezovalo tudi Darka Milaniča, postajale vse glasnejše, smo odgovore poiskali pri vodstvu prvoligaša iz mesta ob Savinji. Generalni direktor kluba Valerij Kolotilo je pred sezono odločno napovedal boj za državno krono, kar pa je ob neverjetni formi ljubljanske Olimpije v tem trenutku bržkone neuresničljiv cilj. Bo davek za neuspeh plačal trener Pilipčuk?

Kolotilo: Imamo trenerja, ki mu zaupamo

“Ne vidim še razlogov za menjavo trenerja. Za nami sta dva poraza, a takšna rezultata se lahko zgodita vsaki ekipi. Seveda smo bili jezni po porazu z Gorico, ker smo pričakovali zmago. To je normalno. A trenutno ne razmišljamo o menjavi trenerja. Govori se o Šimundži, govori se o Milaniču, tako pač je, novinarji lahko malce ugibate in napovedujete, ampak to so govorice brez osnove. Imamo trenerja, ki mu zaupamo in ki pozna ekipo. En nepričakovan poraz ne more biti razlog za menjavo,” ob našem vprašanju o tem, ali se v NK Celje pripravlja sprememba na mestu glavnega trenerja, poudarja Kolotilo.

Valerij Kolotilo poudarja, da Celjani trenutno ne razmišljajo o trenerski zamenjavi. Foto: Uroš Skaza

V nogometu je tako, da imaš po neuspehu vedno hitro priložnost za popravljanje vtisa. Grofe tako že danes čaka osmina finala pokalnega tekmovanja in domača tekma z nižjeligašem Vidmom, zelo pomemben test pa jih čaka v soboto, ko na Bonifiki gostujejo pri Kopru, neposrednem konkurentu za Evropo.

Komentari

Vaš komentar