Danski selektor pred tekmo s Slovenijo tarna in preklinja

Nogomet 14. Nov 20237:42 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Slovensko nogometno reprezentanco v petek čaka prvo poglavje zaključnega boja za nastop na evropskem prvenstvu. Zgodovinski uspeh in uvrstitev na Euro v Nemčijo lahko varovanci Matjaža Keka potrdijo že na gostovanju pri prvi favoritinji skupine Danski, ki bo tekmo odigrala v precej okrnjeni zasedbi. Selektor Kasper Hjulmand na novinarski konferenci ob zboru svoje izbrane vrste ni skrival slabe volje, da ne bo mogel računati na vse svoje najmočnejše adute.

V nogometu se stvari hitro obrnejo. Letos junija se je slovenska reprezentanca po porazu na Finskem (0:2) soočala z izzivom domače tekme proti favorizirani Danski, proti kateri so varovanci Matjaža Keka nastopili precej zdesetkani, manjkal je tudi kapetan izbrane vrste Jan Oblak.

Slovenci so tudi v premešani zasedbi dokazali, da se lahko kosajo z rednimi udeleženci velikih tekmovanj, remi 1:1 pa je izvrgel nekaj posameznikov, ki so od takrat dobili standardno mesto v udarni zasedbi Slovenije. To so Timi Max Elšnik, Erik Janža in Jan Mlakar.

Hjulmand: To je prekleto žalostno

Danes je slika obrnjena na glavo. Tudi Slovenci imajo sicer ob vprašljivem zdravstvenem stanju Petra Stojanovića, Erika Janže in Timija Maxa Elšnika nekaj preglavic, a še zdaleč ne toliko kot Danci, pri katerih sta se na nedeljski tekmi proti Luton Townu poškodovala oba velika zvezdnika Manchester Uniteda Christian Eriksen in Rasmus Hojlund, manjka tudi poškodovani kapetan Simon Kjaer.

Eriksen Hojlund
Foto: profimedia

“To je prekleto žalostno. Manjkata dva dobra igralca, ki ju ne bomo imeli na teh dveh tekmah, ampak tako pač je. V zadnjem tednu pred zborom sem vedno na trnih. Enostavno trepetam. Toda ta konec tedna je bil eden tistih, ko je bilo slabih novic absolutno preveč,” je na novinarski konferenci precej razočarano in jezno zvenel selektor Danske Kasper Hjulmand.

Časa za iskanje novih rešitev ni veliko

Danci, podobno kot Slovenci, z 19 osvojenimi točkami še niso matematično potrdili vozovnice na evropsko prvenstvo, po tekmi s Slovenijo v Kobenhavnu bodo ciklus zaključili v Belfastu, kjer jih čaka tekma z odpisano Severno Irsko. Danskega selektorja do petka, ko na stadionu Parken gosti izbrance Matjaža Keka, čaka nekaj neprespanih noči.

Foto: Profimedia

“Pred zbori sem počel že marsikaj, tudi zdaj bom moral dodati še nekaj novih stvari. Ne vem, kdaj se bom naučil, da se moram začeti pripravljati šele v nedeljo zvečer, ker se vedno zgodi kaj nepredvidljivega. Način igre se ne bo spremenil, se bodo pa nekatere druge taktične stvari, kot so položaji na igrišču. Žal mi je le, ker nimamo veliko časa. Eriksen in Hojlund sta dva zelo, zelo pomembna nogometaša, vendar smo v preteklosti že dobro igrali tudi brez njiju. V nogometu velja, da ko nekdo manjka, dobijo priložnost drugi. Tako bo tudi tokrat,” poudarja selektor naslednjih nasprotnikov Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!