Dvomov je konec, Benjamin Šeško se je odločil

Nogomet 11. Jun 202411:17 2 komentarja
Benjamin Šeško
Benjamin Šeško je že zdaj velika zvezda svetovnega nogometa. FOTO: Aleš Fevžer.

Odločitev je, kot vse kaže, padla. Kot je bilo napovedano, se je slovenski nogometni biser Benjamin Šeško o svoji prihodnosti zjasnil še pred začetkom Eura 2024. Slovenski napadalec se po besedah Fabrizia Romana za zdaj ne bo selil na Otok, ampak bo vsaj še eno sezono ostal pri Leipzigu.

V zadnjih dneh je bil Benjamin Šeško eno najbolj vročih imen na nogometni tržnici. Mnogi so ga že videli V Angliji. Zanj naj bi se resno zanimali Arsenal, Machester United … Kot snubec se je omenjal tudi PSG. V Italiji so mediji poročali o lovkah Milana. Tudi v Savdski Arabiji so obkrožili njegovo ime. A vse to se po besedah najbolj priznanega poznavalca za nogometne prestope Fabrizia Romana ne bo zgodilo. Vsaj ne letos.

Benjamin Šeško je s svojo ekipo potegnil zanj najboljšo rešitev in potrdil, da bo vsaj še eno sezono ostal pri rdečih bikih iz Leipziga, s katerimi je podpisal novo, boljšo pogodbo.

21-letni slovenski napadalec, ki bo čez nekaj dni s slovensko izbrano vrsto nastopil na Euru 2024, se je v Nemčijo preselil lansko poletje iz Salzburga. Šeško je že v prvi sezoni za nemškega prvoligaša zbral 42 nastopov in dosegel 18 zadetkov.

Leizpig je zanj odštel 24 milijonov evrov, znesek pa bo ob prodaji Slovenca, če bo Radečan tako nadaljeval, vsaj potrojil. Romano dodaja, da so v aneksu k pogodbi dodali tudi ‘gentelmanski’ dogovor, ki veleva, da mu rdeči biki ob želji po odhodu ob pravični odškodnini ne bodo delali težav.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje