Dobra in slaba novica za navijače Olimpije

Nogomet 30. Jun 202223:48 > 01. Jul 2022 0:54 1 komentar
FOTO: Jure Banfi.

Po turbulentnem dnevu, ki je za NK Olimpija, je več ali manj jasno, da Robert Prosinečki ostaja trener Ljubljančanov. To je zagotovo dobrodošla vest za njihove navijače. Je pa četrtek prinesel tudi zelo slabo novico. Na prijateljski tekmi proti Šibeniku se je huje poškodoval mladi branilec Marcel Ratnik.

Po burni sredi, ko je del slovenske športne javnosti Roberta Prosinečkega že proglasil za bivšega trenerja Olimpije, je četrtek za navijače (in tudi nogometaše) Olimpije prinesel boljše novice.

Vse kaže, da Prosinečki ostaja na klopi Olimpije, kar hkrati pomeni, da se od kluba najverjetneje poslavljata njegova rojaka Igor Barišić in Goran Boromisa. Generalni in tehnični direktor Olimpije sta bila namreč jabolko spora, ki je včeraj udaril v nogometni javnosti in pri Olimpiji najavil tektonske spremembe.

Če Barišić in Boromisa ne bi odšla, bi se v Stožicah verjetno zvrstili številni drugi odhodi. Ob Prosinečkemu bi skorajda zagotovo odšel tudi njegov velik zaveznik, ki ga je pripeljal v klub, športni direktor Mladen Rudonja, odšel pa bi še kdo. Do številnih odhodov je v zadnjih tednih, predvsem zaradi Barišića, sicer že prišlo.

Zagotovo ni nepomembno niti to, da so se pod zahtevo o odhodu omenjenih hrvaških operativcev, predvsem Barišić je imel pri Olimpiji velika pooblastila, podpisali tudi nezadovoljni nogometaši Olimpije. Ti na nove plače čakajo že dva meseca.

Pogovor Green Dragons s trenerjem Olimpije. FOTO: SK.

Napet četrtek, ki so ga začinili tudi tudi navijači

Kaj se je danes v taboru Olimpije dogajalo? Pred prijateljsko tekmo s Šibenikom v Lescah je v zraku viselo predvsem vprašanje, kdo bo sedel na klopi Ljubljančanov. Na njej se je pojavil Prosinečki, medtem pa ob igrišču ni bilo ne Barišića in ne Boromise, kar je bil dober znak, da spremembe na ljubljanski klopi najverjetneje ne bo.

Tekmo, ki se je končala brez zadetkov, si je ogledalo tudi približno 20 članov organizirane navijaške skupine Olimpije Green Dragons, ki so med tekmo Prosinečkemu večkrat skandirali in vzklikali njegovo ime.

Med polčasom so se Green Dragons pogovarjali tudi s predsednikom Adamom Deliusom, ki je prav zaradi burnega ljubljanskega nogometnega dogajanja urgentno prišel iz Nemčije. Iz njegovih ust so najzvestejši navijači Olimpije dobili obljubo, da Barišić in Boromisa odhajata iz kluba.

Delius v pogovoru z navijači v žepih očitno ni držal fig. Po tekmi s Šibenikom se je v ljubljanskem hotelu, v katerem je od prihoda v Slovenijo nastanjen trener Olimpije, s Prosinečkim na očeh številnih očividcev pogovarjal in ga očitno prepričal, da nadaljuje svojo ljubljansko nogometno misijo.

Predsednik Adam Delius naj bi Igorju Barišiću in Goranu Boromisi pokazal vrata. FOTO: Jure Banfi.

Prosinečki, ki je velik navdušenec nad Luko Dončićem, je lahko košarkarski spektakel v bližnjih Stožicah med Slovenijo in svojo Hrvaško spremljal z le enim očesom, sestankoval je namreč do poznih četrtkovih ur, toda precej pomembneje je, da je s sestanka s predsednikom odšel zadovoljen in pomirjen.

To pomeni, da v Olimpiji le teden dni pred začetkom nove sezone (prihodnji četrtek Ljubljančane čaka prva tekma kvalifikacij za konferenčno ligo proti luksemburškem Differdangeju) do velikih pretresov ne bo prišlo.

Na uradno potrditev bomo morali sicer počakati, a najverjetneje jo bomo dočakali že v petek, ko bodo pri Olimpiji dogajanje v zadnjih dneh predstavili na tiskovni konferenci. Vabilo za udeležbo na druženju z mediji, na katerem bo končno prisoten tudi predsednik Deliusu, so iz ljubljanskega kluba poslali v zadnjih četrtkovih minutah.

Olimpija za dlje časa ostala brez obetavnega branilca?

Ni pa četrtek za Olimpijo in njene navijače prinesel samo dobrih novic, ampak tudi zelo slabo. Huda vročina, ki je vladala na popoldanski tekmi v Lescah, kjer smo spremljali zelo slab nogomet, je namreč terjala davek.

Vse kaže, da je Olimpija za dlje časa ostala brez Marcela Ratnika. FOTO: Jure Banfi.

Na zadnji pripravljalni tekmi Olimpije ob zaključku priprav na Bledu se je namreč že v uvodnih minutah poškodoval Marcel Ratnik. Mladi branilec Ljubljančanov, ki je v prejšnji sezoni opozoril nase in postal eden tistih, od katerih si Olimpija v prihodnosti s prodajo obeta kar nekaj zaslužka, si je poškodoval tetivo.

Komaj 18-letni nogometaš, ki ga je v ogenj lani porinil takratni trener Olimpije Savo Milošević, uveljavil pa se je pod vodstvom Dina Skenderja in Prosinečkega, bo odgovor na vprašanje, za kako hudo poškodbo gre, dobil po podrobnejšem zdravniškem pregledu v petkovih dopoldanskih urah. Po prvih informacijah ga najverjetneje čaka večmesečno okrevanje.