Dobre novice za Slovenijo, Kazahstanci odpadajo eden za drugim

Nogomet 20. Nov 202313:12 1 komentar
25-letni Bahtijar Zajnutdinov je za Kazahstan zabil 14 golov, štiri v teh kvalifikacijah. FOTO: Profimedia.

Kazahstan, proti kateremu Slovenija danes zvečer za potrditev nastopa na evropskem prvenstvu 2024 potrebuje točko, bo v Stožicah močno oslabljen. Po prvem zvezdniku kazahstanskega nogometa sta odpadla še dva pomembna reprezentanta.

Pisali smo že, da za tekmo proti Sloveniji selektor Kazahstana Magomed Adijev ne bo mogel računati na najboljšega strelca v zgodovini Kazahstana in edinega zvezdnika tamkajšnjega nogometa Bahtijarja Zajnutdinova. Krilni napadalec se je poškodoval na zadnji tekmi Bešiktaša.

Odpadel je tudi kapetan, vezist Aškat Tagibergen, ki ga ni bilo že na petkovi tekmi proti San Marinu, zdaj pa iz kazahstanskega tabora prihajajo še novice, da današnji gosti Stožic ne bodo mogli računati niti na desnega bočnega branilca Bagdata Kairova, ki je še včeraj nastopil na novinarski konferenci pred tekmo, a se potem na treningu očitno poškodoval.

Gre za nogometaša, ki je do zdaj sicer odigral le 14 tekem za reprezentanco, a je bil na zadnjih treh – pri zmagi nad Finsko in San Marinom ter porazom proti Danski, kjer se je izkazal kot asistent – vedno v začetni enajsterici Kazahstana.

Kazahstan bo v Stožicah, kjer bo lovil zmago in zgodovinsko prvo uvrstitev na velika tekmovanja, torej močno oslabljen.

Toda pozor, še bolj oslabljeni so bili v petek Danci na tekmi v Köbenhavnu, pa vemo, kaj se je zgodilo …