Domžalčani udarno začeli, na koncu trepetali za točko

Nogomet 28. Apr 202322:28 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Domžal in Gorice so se v 33. krogu Prve lige Telemach razšli brez zmagovalca z 1:1 (1:0).

Ekipi Domžal in Gorice nadaljujeta niz brez zmage v državnem prvenstvu. Domači so ga podaljšali na sedem, gosti pa na šest tekem. Oboji so nazadnje slavili sredi marca. Domžale so s točko napredovale na peto mesto in so točkovno izenačene s šesto Muro, Gorica pa ima zdaj na devetem mestu 24 točk oziroma dve več od zadnjeuvrščenega Tabora iz Sežane.

Domžalčani so zapretili takoj po prvem pisku sodnika Radeta Obrenovića. Po vsega 20 sekundah je dlani gostujočega vratarja Matevža Dajčarja ogrel Bartol Barišić. V šesti minuti je z okoli 25 m sprožil še Franko Kovačević, a je bil Dajčar znova na mestu. V 12. minuti je od daleč poskusil tudi Luka Topalovič, a je meril nekoliko previsoko.

Enajst minut kasneje so prvič nekoliko zapretili tudi Novogoričani, a v gneči v kazenskem prostoru niso prišli do pravega zaključka.

Po nekoliko bolj mirnem obdobju so v 33. minuti domači povedli. Ob tem so imeli dvakrat tudi nekaj sreče. Najprej je po odbitku po udarcu iz kota žoga prišla do 17-letnega Topalovića, ki je z okoli 13 metrov sprožil proti vratom Novogoričanov. Na poti do vrat pa se je žoga še enkrat, tokrat neubranljivo odbila v mrežo.

Le minuto kasneje je Kovačević zadel za 2:0, a je situacijo preveril Obrenović in zaradi igranja z roko Topalovića ob začetku akcije gol razveljavil.

Zakon bivšega

Drugi polčas so znova bolje začeli Domžalčani. V 50. minuti je bil sam pred vrati Žiga Repas, a je žogo z glavo poslal prek vrat.

Domače je po prvem resnem strelu v 63. minuti šokiral Dario Kolobarić. Nekdanji član Domžal je praktično iz nič z okoli 25 m natančno meril po tleh in zadel od desne vratnice Gašperja Tratnika.

Domžalčani so v 71. minuti zapretili po desni strani, pred vrati pa je bil za zaključek malenkost prekratek Jošt Pišek. Sedemnajst minut je trajalo do naslednje nevarnosti pred vrati vrtnic. Slobodan Vuk je z roba kazenskega prostora prišel do nevarnega strela, a je posredoval Dajčar.

Zadnja priložnost je pripadla gostom, potem ko je Zeni Husmani globoko v sodnikovem dodatku napravil napako, rezervist Bernard Karrica pa je nato z leve strani meril mimo Tratnikovih vrat.

Domžalčani bodo tekmo 34. kroga odigrali v četrtek v gosteh proti Kopru, medtem ko bo Gorica dan prej gostila Celje.

NK Domžale – ND Gorica 1:1 (1:0)

Stadion Domžale,

sodniki: Obrenović, Praprotnik, Burjan.

Strelca: 1:0 Topalović (33.), 1:1 Kolobarić (63.).

Domžale: Tratnik, Đurić, Markuš (od 77. Awosanya), Hodžić, Offenbacher, Pišek, Brecl, Topalović (od 70. Husmani), Repas, Kovačević, Barišić (od 84. Vuk).

Gorica: Dajčar, Brekalo, Mevlja, Hrka, Krajnc, Ankrah, Stankovski (od 85. Baruca), Petrović (od 70. Ahmetaj), Juncaj (od 85. Karrica), Kolobarić (od 90+3. Iličić), Velikonja (od 90+3. Agić).

Rumeni kartoni: Pišek, Brecl, Topalović; Kolobarić, Krajnc, Ankrah.

TEKMA V ŽIVO

94. minuta: Bernard Karrica je imel zadnjo priložnost, močno ustrelil proti vratom tratnika, a bil za las nenatančen.

88. minuta: Slobodan Vuk se je otrsel svojega čuvaja, stekel proti vratom in ciljal ob vratnico, vendar se je s parado izkazal Dajčar.

64. minuta: GOOOOOL! Presenečenje, peti gol Daria Kolobarića v tej sezoni. Nekdanji član Domžal se je odločil za strel po tleh s 25 metrov in bolj natančno ne bi mogel meriti. Žoga je presenetila Gašperja Tratnika in se od vratnice odbila v mrežo.

51. minuta: Fantastičen predložek Amadeja Brecla, v petmetrskem prostoru so se pred vratarjem znašli kar trije igralci v rumenih dresih, Barišić je bil prenizek, Žiga Repas pa je žogo udaril previsoko.

POLČAS

35. minuta: Topalović je podal do Jošta Piška, ki je povlekel v protinapad in zaposlil Kovačevića, Hrvat se je na levi strani kazenskega prostora izvrstno znašel, mimo Dajčarja usnje spravil v malo mrežico. Obrenović je šel akcijo pregledat in zadetek razveljavil, ker je ugotovil igranje z roko Topalovića.

32. minuta: GOOOOOOOOOL! Debitantski gol za 17-letnega Topalovića. Uigrana akcija iz kota, na prvi vratnici zavrnjena žoga Franka Kovačevića, le rahlo preusmeril do mladeniča, ki je z žogo skoraj razparal mrežo!

23. minuta: Velika priložnost za Goričane, žoga se je od nog odbijala kot v “fliperju”, Etienu Velikonji je veselje preprečil Andrej Đurić, ki je žogo odbil v kot.

12. minut: Z razdalje je iz polvoleja pomeril Luka Topalović. Kakšen dober meter čez prečko.

1.minuta: Domači so imeli že v 20. sekundi lepo priložnost, uporabno žogo je na desno stran kazenskega prostora sprejel Bartol Barišić in takoj ogrel dlani Matevža Dajčarja.

Kaznovanega trenerja domačih Simona Rožmana bo danes na klopi zamenjal pomočnik Luka Gobec.

Začetni postavi: