Pogačar šaljivo o prostem času: Ne morem igrati niti Fife

Kolesarstvo 28. Apr 202315:32 0 komentarjev
Tadej Pogačar
Foto: Tadej Pogačar/Instagram

Najboljši kolesar sveta Tadej Pogačar kot kaže uživa na prisilnem počitku. Po padcu na nedeljski dirki Liege-Bastogne-Liege, pri katerem si je zlomil dve kosti v levem zapestju in potreboval operacijo, v teh dneh ne razmišlja o kolesu.

Svojim navijačem in sledilcem se je Tadej Pogačar oglasil na družbenem omrežju Instagram. Na petih fotografijah, na katerih mu družbo dela zaročenka Urška Žigart, mladenič iz Klanca pri Komendi ne skriva niti mavca na levi roki, ki je posledica padca in zloma dveh kosti v zapestju na četrtem spomeniku sezone minulo nedeljo.

Pogi v teh dneh zaradi okrevanja ne more kolesariti, očitno pa mu v prostem času ni nič kaj dolgčas. Fotografijam je dodal šaljiv zapis. “Nekaj časa stran od kolesa, da lahko uživam v majhnih stvareh v življenju. Ne razmišljam še o kolesu ali okrevanju, a morda se bo to spremenilo, ko bo Urška odšla dirkat na Vuelto. V komentarje mi napišite predloge za dobre filme in serije, saj ne morem igrati niti Fife,” se je o nezmožnosti igranja nogometne videoigrice pošalil slovenski šampion. Žigart bo na ženski dirki po Španiji tekmovala od 1. do 7. maja.

Spomnimo, po zlomu skafoidne in lunarne kosti v zapestju je bil še isti dan po padcu operiran v bolnišnici v Genku, po napovedih strokovnjakov pa se takšne poškodbe celijo od štiri do šest tednov. A v vrhunskem športu je ta časovnica krajša, pri Pogačarjevi ekipi UAE Emirates so optimistični, da se bo njihov kapetan ekipi pridružil že na višinskih pripravah sredi maja v Sierri Nevadi. Tam bo ena najboljših ekip svetovne serije pilila formo za prihajajoči Tour de France, ki se bo začel 1. julija v Bilbau.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!