Znane kazni za ‘peteline’ s tekme Reala in Partizana

Evroliga 28. Apr 202317:54 0 komentarjev

Vodstvo evrolige je obelodanilo kazni za kluba, ki sta bila udeležena v včerajšnji pretep tekme četrtfinalne serije. Real Madrid in Partizan se na naložene sankcije ne moreta pritožiti, sklep je dokončen.

Oba kluba bosta morala v blagajno poslati 50.000 evrov, kazni pa čakajo tudi vročekrvneže.

Najhuje jo je odnesel član Reala Guerschon Yabusele, ki je Avstralca v dresu črno-belih Danteja Exuma z judo prijemom dobesedno vrgel na hrbet in mu poškodoval tetivo. Francoz bo moral v klubskih tekmovanjih pod okriljem ULEB-a počivati pet tekem. Kevin Punter, ki mu je zavrela kri, potem ko ga je ob prodoru nekoliko bolj grobo “prijel” kapetan Madridčanov Sergio Llull, se bo “hladil” dve tekmi.

Potem sta tu še dva igralca, ki bosta počivala le na tretji tekmi serije v torek, ko bosta Partizan in Real moči merila v beograjski Areni. Eden je Gabriel Deck (Real), drugi pa Matthias Lessort (Partizan). Glede na to, da bo po zaključnem pretepu na drugi tekmi serije, v kateri Partizan zdaj vodi z 2-0, napetost v srbski prestolnici bržčas na vrhuncu, je morda za Decka in Yabuseleja kazen prišla celo kot blagoslov. Navijaška skupina “Grobari” jima ne bi prizanašala.

Zdaj pa vsi skesani

Po včerajšnjem incidentu je bilo večini akterjev za ravsanje hitro žal. Na družbenih omrežjih se je najprej oglasil veteran Llull, potem je to storil še Yabusele.