Domžalčani v hudi krizi, a so prepričani v boljši jutri

Dušan Kosić je svoje varovance že zbral na treningih. FOTO: Aleš Fevžer.

Domžale so v soboto proti Mariboru zapravile vodstvo in na na koncu doživele poraz. Še sedmega v zadnjih desetih prvenstvenih tekmah. Kljub hudi rezultatski krizi, ki je dvakratne slovenske prvake postavila na dno lestvice, so prepričani, da delajo dobro.

“Odigrali smo disciplinirano tekmo. Mariboru nismo dopuščali veliko. Na drugi strani smo izkoristili priložnost in potem iskali možnost, da bi iz podobnih situacij zabili drugi gol. Zadetek, ki smo ga prejeli v zadnji sekundi polčasa, nas je nekoliko vrgel iz ritma,” je po porazu z 1:2 povedal Dušan Kosić.

“Bolj kot gol, ki smo ga prejeli pred odhodom na polčas, me moti zadetek, ki smo ga dobili takoj, ko smo prišli iz garderobe. Mariboru je uspela lepa akcija, malce smo zamudili, nismo bili dobro razporejeni. Potem smo v drugem polčasu izpeljali nekaj krasnih akcij, videli smo nekaj zelo lepih podaj Luke Topalovića in nekaj res lepih situacij, a jih na žalost nismo izkoristili,” je po novem porazu, devetem v 14 prvenstvenih krogih, še povedal trener Domžal, ki so v novo sezono, tako kot vedno, krenile s ciljem, da se uvrstijo v Evropo.

Toda trenutno so daleč od mest, ki jo prinašajo. Skupaj z Aluminijem so na predzadnjem mestu, osvojili so vsega enajst točk. Pred Rogaško, ki je zadnja, imajo le tri točke naskoka. Kljub novemu porazu trener Domžal svojim nogometašem, ki so v prvem polčasu prišli do vodstva, ne zameri ničesar.

“Fante lahko le pohvalim za pristop, odnos. Ne preostane nam drugega, kot da se vržemo v delo in skušamo popraviti situacijo, v kateri smo. Frustrirajoče je, da smo iz dveh strelov dobili dva gola. Če pogledamo nazaj, se nam to pogosto dogaja. Prejemamo evrogole, toda počasi jih bomo morali začeti dajati tudi mi,” je še povedal izkušeni trener, ki je Celjane pred tremi leti popeljal do zgodovinskega prvega naslova prvaka.

Jošt Pišek verjame, da se bo rezultatska krivulja obrnila navzgor. FOTO: Jure Banfi.

Mladi vezist prepričan, da delajo dobro

Od nogometašev je po novem porazu pred novinarje stopil Jošt Pišek. “Nismo si zaslužili poraza. Odigrali smo dobro tekmo. V dveh situacijah smo zamudili in bili zato kaznovani. Res smo razočarani, da smo izgubili,” je prepričan 21-letni vezist.

“Zelo smo razočarani, ampak bomo nadaljevali, gradili. Slej ko prej bodo prišli tudi dobri rezultati,” je povedal Pišek, ki verjame, da Domžalčani kljub slabim rezultatom delajo dobro. Prepričan je, da bo to kmalu vidno tudi na igrišču oziroma semaforju.

“Vračajo se poškodovani igralci, tako da bomo kmalu kompletni. Nadaljevali bomo z dobrim delom na treningih. Še naprej bomo dajali vse od sebe. Verjamemo, da se bomo slej ko prej dvignili tudi mi,” je še dodal mladi vezist, ki je v tej sezoni na desetih prvenstvenih tekmah dosegel dva gola in enkrat asistiral.

Vrhunci tekme Domžale – Maribor: