Drobne se smeji, ker drugega ne more, Šimundža deli drese

Nogomet 29. Okt 202310:48 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so sinoči z veliko preglavicami vendarle strli odpor trdožive Rogaške (2:1) in prišli do šeste zmage v tej sezoni Prve lige Telemach. Trener vijolic Ante Šimundža je bil sicer zadovoljen z odzivom nogometašev po zaostanku, a po drugi strani znova opozarja, da njegovo moštvo čaka še veliko dela, da pride do želene ravni. Oskar Drobne se je na drugi strani po tekmi zgolj cinično smejal.

Zmaga Maribora proti Rogaški bi morala biti za štajerski ponos rutinsko opravilo. A ob vseh križih in težavah, ki so se nabrali v Ljudskem vrtu, tudi to ni več nekaj samoumevnega in vijolice so se morale za domačo zmago proti novincu v ligi močno, močno potruditi.

Trdoživi Slatinčani so grozili vse do zadnjega sodnikovega žvižga, vijolice pa so gol za zmago dosegle šele  v sodniškem dodatku obračuna, ko je tri točke Mariborčanom priigral Erico Castro. Zmaga je v nogometno mesto ob Dravi znova prinesla vsaj nekaj miru, vse bolj nervozni navijači namreč počasi izgubljajo potrpljenje nad dejstvom, da je ekipa iz Ljudskega vrta še vedno na skromnem 5. mestu prvenstvene lestvice.

“Prigarana zmaga. Za nami je zahtevna tekma, v kateri smo imeli slab vstop. Zgodila se nam je uvodna nepazljivost in potem tista akcija, ko smo iz tretje žoge dobili gol, kar je za tekmovalnost zelo slabo. Bilo pa mi je všeč, da smo se skozi tekmo dvigovali. Prevladovali smo in sicer pozno zadeli, toda po prikazanem povsem zasluženo prišli do zmage,” je po tekmi razmišljal Ante Šimundža.

Zadetek Castra za zmago Maribora

Vsak mora pokazati, da si zasluži igrati

Prvi mož mariborske stroke je tokrat za razliko od tekme z Bravom precej premešal udarno enajsterico vijolic in od prve minute na igrišče denimo poslal Josipa Iličića, Marka Božića in Xhuliana Skuko. V zadnjih dneh je sicer Mariborčan večkrat poudaril, da je vsaka tekma za njegove varovance nov preizkus, kdo je iz pravega testa za dres vijolic in kdo ne.

“Božić je prispeval asistenco in s prodori prinesel živahnost, Iličić je bil na igrišču skoraj celotno tekmo, deloval v obeh smereh, šprintal tudi v 75. in 80. minuti. Skuka je oddelal tekmo, bil nevaren in še lahko dvigne raven igre. Vsak je opravil svoje, zmagali smo. Moj namen je, da fante postavim na igralne položaje, ki jim najbolj ustrezajo. Vsak pa mora pokazati, da si želi in zasluži igrati. Ostali, ki so začeli, so s plusi in minusi opravili zahteve v pozitivni smeri. Še vedno pa iščemo igralce, ki bodo značajsko lahko povsem prenesli breme zahtevne tekme,” še enkrat v slogu zadnjih tednov svoje varovance opozarja trener Maribora.

Foto: Jure Banfi

Drobne: Lahko se samo smejim

“Smejim se. Hja, to kar smo danes znova doživljali … Lahko se samo smejim. Če ne smeš imeti prekrška, ga pač ne smeš imeti. Je, tako kot je. Gremo naprej, smejali se bomo in šli naprej,” je cinično za televizijske kamere takoj po tekmi komentiral trener Rogaške Oskar Drobne.

Nato pa v precej bolj mirnem tonu upravičeno svoje varovance pohvalil za zelo dobro predstavo proti favoriziranemu tekmecu.

“Zelo sem ponosen, kako smo se danes predstavili. Bili smo zelo konkurenčni. To, kar sem dejal že pred tekmo, želel sem, da bomo hitri in agresivni. Vse to smo izvedli. Normalno, da pride do nekaj napak. Tudi pri prejetem drugem zadetku ožja obramba zopet malo zaspala. Na žalost smo spet dobili gol v sodniškem podaljšku. Dobimo jih preveč. Ampak v redu, če je to vodilo za naprej, sem zelo zadovoljen in gremo dalje.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!