Kosovci jezni na lepotico, krivec? Đoković (VIDEO)

Drugi športi 29. Okt 20239:59 2 komentarja

Veliki finale svetovnega prvenstva v ragbiju v Parizu si je ogledal tudi najboljši teniški igralec vseh časov, Novak Đoković in nehote poskrbel za jezo na Kosovu.

Srbski teniški junak, ki ima v svoji domovini status boga, si je spektakel med Novo Zelandijo in Južno Afriko ogledal v družbi britanske pop zvezdnice Rite Ore ter s tem razburkal javnost na Kosovem.

Albanka (starša sta Albanca) rojena v Prištini je znana po tem, da na svojih nastopih opeva Kosovo. Z dlanmi venomer maha z dvoglavnim albanskim orlom, zato mnogi ne morejo verjeti, da je Rita Sahatçiu, ki se je kasneje priimek spremenila v Ora, sedela poleg Srba.

Za incident je poskrbel režiser prenosa, ki je znana obraza za trenutek pokazal v neposrednem prenosu. Rita Ora se je nasmejala in navdušeno pomahala, medtem ko se zdi, da je bilo Đokoviću malce manj prijetno. Hitro mu je bilo jasno, da lahko vse skupaj marsikoga zmoti.

Ora je sicer ponosna Kosovka:

Srbe ni preveč ganilo

In ga tudi je. Srbi so sicer zadržani, če se koga pusti na miru, je to ravno teniški zvezdnik, poročajo pa, kako so se na vse skupaj odzvali na Kosovem. Oro so obtožili, da ji je vseeno za Kosovo in da je njen patriotizem, ki ga ves čas opeva, lažen.

32-letna pevka je pred časom že poskrbela za incident. Na enem izmed koncertov je prepevala s srbsko zastavo, po škandalu, ki ga razjezil njene rojake, pa se je opravičevala, da ni vedela, komu pripada zastava, ki jo je na oder vrgel eden izmed oboževalcev.

Incident s srbsko zastavo:

“Rita Ora bo najbrž tudi jutri dejala, da je mislila, da je sedela on Rafaelu Nadalu,” se glasi eden izmed ciničnih zapisov na družbenem omrežju X.

Videospot posnet v rodnem mestu:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje