Španija zlahka, Italija z 11 metrov, kneževini točka!

Euro 8. Sep 201922:38 > 22:41
Denis Doyle/Getty Images

V večernem terminu so bila odigrana štiri srečanja kvalifikacij za EURO 2020. Zmagi sta zabeležili reprezentanci Italije in Španije, medtem ko se je skandinavski derbi med Švedsko in Norveško končal z remijem. Presenetil je Lihtenštajn, ki iz vroče Grčije odhaja s točko.

V skupini F je Španija dosegla še šesto zmago v prav toliko srečanjih. Furija je do prednosti 2:0 prišla z goloma Rodriga. Napadalec Valencije je mrežo zatresel v 13. in 50. minuti. Za 3:0 je bil natančen Paco Alcacer v prvi minuti sodniškega podaljška, le dve minuti kasneje pa postavil končni izid.

Srečanje je obeležil mejnik Sergia Ramosa, ki je zabeležil že 167. nastop za špansko reprezentanco.

V isti skupini sta se pomerili Švedska in Norveška, tekma pa se je končala z izidom 1:1. Švedska je po tej tekmi druga z 11 točkami, Norveška je četrta z desetimi.

Povedla je Norveška v finišu prvega polčasa, gol je dosegel Stefan Johansen, v 60. minuti je končni rezultat postavil Emil Forsberg.

Povezano

U skupini J je Italija še šestič zabeležila zmago. Na Finskem so azzurri z 2:1 ugnali Fince. Naši zahodni sosedi so povedli v 59. minuti prek Cira Immobileja, v 72. je z enajstih metrov zadel Teemu Pukki.

Enajstmetrovko so imela kasneje tudi Italija, zanesljivo jo je izvedel Jorginho in svoji ekipi praktično že zagotovil uvrstitev na EURO. V isti skupini je Lihtenštajn v gosteh odščipnil točko Grčiji.

V 33. minuti je zadel Giorgos Masouras, kneževina pa je šokirala z golom Dennisa Salanovića v 85. minuti. Grki so tako prekinili niz štirih zaporednih tekem s porazom v kvalifikacijah, Lihtenštajn je osvojil prvo točko v tem ciklusu.