Bayern: Ne želimo, da igrata za reprezentanco

Euro 5. Okt 201921:33 > 21:36
Sebastian Widmann/Getty Images

Munchenski Bayern ne želi, da dva nogometaša med reprezentančnim premorom zaigrata za svojo državo. Gre za Lucasa Hernandeza ter poškodovanega Davida Alabo.

David Alaba si je na tekmi Lige prvakov proti Tottenhamu, ki jo je Bayern dobil s 7:2 zlomil rebra. Lucas Hernandez na drugi strani pa še vedno okreva po poškodbi in operaciji kolena. 

“Francoski reprezentanci bomo odkrito povedali, da se igralec ne počuti dobro in da je poškodovan. Potem pa se bodo med seboj pogovorili tudi zdravniki,” je dejal športni direktor kluba Hasan Saligamidžić, ki se sklicuje na oceno Bayernove medicinske ekipe, ki jo vodi Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt.

Trener Niko Kovač pa je dejal: “Imamo svoje stališče. Igralce smo tudi dolžni izpustiti. Morajo biti prisotni. Toda, če bodo tam dobili enako diagnozo potem je jasno, da ne bodo igrali.”

Kljub vsemu pa je francoski selektor Didier Deschamps Lucasa Hernandeza uvrstil na seznam nogometašev. 

“Kar bom rekel ni usmerjeno proti Bayernu ali Kovaču toda pred nami so pomembne tekme. Dobro poznam Lucasa in pripravljen je igrati tudi z eno nogo. Lucas je za Bayern odigral veliko tekem. Igral je vsake tri dni pa čeprav si je pravkar opomogel od poškodbe.”

Klubski odmor zaradi reprezentančnih tekem bo trajal do 9. do 15. oktobra.