Luis Enrique močno prizadel Morena

Euro 29. Nov 201911:53 > 11:58
Alex Caparros, Getty Images Sport

Luis Enrique se po petmesečnem premoru zaradi smrti svoje hčerke vrača na mesto selektorja Španije, v javnost pa je takoj pricurljal njegov spor z nekdanjim pomočnikom in zdajšnjim v.d. selektorja Robertom Morenom, ki se je v zvezi tega oglasil na tiskovni konferenci.

Moreno je izpostavil, da ga je posebej prizadelo to, da ga je Luis Enrique obtožil, da mu ni lojalen. 

“Če jaz ne bi bil lojalen, on nikoli ne bi bil trener. Pred našim sestankom, na katerem sva se dogovorila, da bo on odšel zaradi družinske tragedije, potem pa se bo vrnil, sva se z Luis Enriquejem sestala še enkrat. Takrat mi je sporočil, da je ponosen name, ker sem sprejel to vlogo in priskočil na pomoč, dokler ga ne bo in mu tako pomagal v težkih trenutkih”, je dejal Moreno in dodal:

“Ko me je spregledal in pustil pred vrati reprezentance sem bil v šoku, predvsem zaradi dejstva, da so vsi vedeli, kaj se dogaja, razen mene. Deset dni sem bil povsem na tleh, ni mi bilo jasno kaj sem naredil narobe. On mi ni želel nič povedati. Največ od vseh sem si ga želel videti na treningu in spet biti del njegovega strokovnega štaba na prvenstvu stare celine. Verjetno ne bom nikoli izvedel, kaj se je zgodilo”, je zaključil dosedanji v.d. selektorja Španije in nekdanji Enriquejev pomočnik ter, zdaj je to že jasno, njegov nekdanji prijatelj.