"Dehidriral sem od jokanja, potem pa sem se napil"

Euro 26. Dec 201914:51 > 14:59
Mike Hewitt/Getty Images

Portugalci bodo na naslednjem Evropskem prvenstvu v nogometu braniti naslov prvakov, še vedno pa je svež spomin na leto 2016, ko so v finalu večji del tekme odigrali brez Cristiana Ronalda, ki se je poškodoval ob začetku tekme. CR7 je spregovoril tudi o dogodkih po osvojitvi naslova.

Cristiano Ronaldo je bil pred Evropskim prvenstvom v nogometu s Portugalsko eden izmed tistih, ki spadajo v krog širših favoritov za zmago na prvenstvu stare celine, portugalski nogometaši pa so skozi celoten turnir prikazovali odlične predstave in se uvrstili v veliki finale, v katerem pa se je takoj na začetku poškodoval njihov prvi zvezdnik. Ronaldo je tekmo spremljal ob boku glavnega trenerja.

“Naslov prvaka Evrope s Portugalsko je najbolj pomemben naslov, ki sem ga osvojil v karieri. To je bilo neverjetno, čudovit večer. Jokal sem, smejal sem se, vpil in se tudi napo napil. Tekom obračuna sem toliko jokal, da sem dehidriral. Na koncu sem tekom proslave popil kozarček šampanjca in takoj čutil nekaj,” je dejal Ronaldo, ki velja za enega najbolje pripravljenih nogometašev v zgodovini.

“Nikoli ne pijem, a to je bila posebna priložnost. Najpomembnejši naslov v karieri,” je dejal Ronaldo za DAZN.

Finalni obračun med Portugalsko in Francijo se je končal po podaljških, takrat pa je odločilni gol dosegel Eder v 109. minuti tekme.