Legendarni Ćiro: On je zame mrtev, izdal je celoten narod

Euro 2. Jul 202113:10
Ćiro Blažević
Kdo spregovori Ćiro Blažević, se vedno zatrese. Foto: Guliverimages

Nevihta po izpadu hrvaške nogometne reprezentance v osmini finala Eura 2020 ne pojenja. Z javnimi kritikami na račun selektorja Zlatka Dalića jo je začel hrvaški reprezentant Ante Rebić, njegovo potezo pa je močno obsodil legendarni Ćiro Blažević.

Hrvaška je se na Euru 2020 ni proslavila. Kljub slabemu začetku je prišla iz skupine, na prvi stopnički izločilnih bojev pa jo je po nogometni poslastici in igranju podaljška s 5:3 domov poslala Španija.

“Osebno mi je žal, da nismo imeli nekoga, ki bi lahko s to nadarjeno generacijo, ki je imela tudi dva genija (L + M), na tem evropskem prvenstvu naredil veliko več,” je zapisal razočarani hrvaški reprezentant Ante Rebić, nato pa hitro izbrisal zapisano na Instagramu, a škoda je bila narejena.

Ante Rebić
Ante Rebić je po izpadu napadel selektorja. Foto: AP Photo/Martin Meissner, Pool

Nanj se je usulo veliko kritik, besede pa so na uho prišle tudi legendi Ćiru Blaževiću. “Žal mi je, ker je bil Rebić do zdaj eden mojih najljubših igralcev v reprezentanci. Po tej nespretni izjavi pa je zame mrtev,” je dejal Blažević.

“To je neodpustno, to je najslabše, kar lahko izjavi igralec. Izdal je Dalića, pa ne le njega, ampak celoten narod,” je dodal Ćiro in se spomnil, kako je vse dobro delovalo na svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji, ko so se Hrvati okitili s srebrnim odličjem. Hrvate je vodil ravno Dalić.

“Ne dolgo nazaj so bile vse mlade Hrvatice zaljubljene vanj. Bil je tako čudovit, Dalić pa je bil takrat njegov najljubši. In zdaj, ko je naredil to, kar je … Na teh tekmah Eura ni ekipi dal ničesar, izgubil je vso verodostojnost in s to izjavo pokazal, da ni niti športnik. Zelo mi je žal,” je še sklenil legendarni strokovnjak.

Komentari

Vaš komentar