Na Euru 2020 bo slovenske barve zastopal Vinčić

Euro 21. Apr 202120:50 0 komentarjev
DPA/J'rgen Fromme
Slavko Vinčić bo sodil na stadionu Diega Maradone v Neaplju. FOTO: DPA/J'rgen Fromme

Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes sporočila seznam 19 glavnih sodnikov, ki bodo delili pravico na prihajajočem evropskem prvenstvu. Od slovenskih sodnikov se je na njem znašel Slavko Vinčić, manjka pa Damir Skomina.

Vinčić je do sedaj sodil štiri tekme v ligi prvakov in eno v evropski ligi, dodal pa je še eno tekmo kvalifikacij za svetovno prvenstvo ter dve v ligi narodov. Za 41-letnika bo to prvi nastop na evropskem prvenstvu, kjer pa letos ne bo Damirja Skomine.

Poleg Vinčića so na seznamu glavnih sodnikov še Felix Brych, Daniel Siebert (oba Nemčija), Cüneyt Cakir (Turčija), Mateu Lahoz, Carlos Del Cerro Grande (oba Španija) Andreas Ekberg (Švedska), Orel Grinfeeld (Izrael), Ovidiu Alin Hategan in Istvan Kovacs (oba Romunija), Sergei Karacev (Rusija), Björn Kuipers, Danny Makkelie (oba Nizozemska), Michael Oliver, Anthony Taylor (oba Anglija), Daniele Orsato (Italija), Artur Manuel Ribeiro Soares Dias (Portugal), Clement Turpin (Francija) in Fernando Rapallini (Argentina), ki je del sporazuma med Uefo in Južnoameriško nogometno zvezo (CONMEBOL).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!