“To je skrajni rok za odločitev, vemo kako bo z navijači”

Euro 15. Mar 202119:43 > 19:47
Getty Images/Paolo Bruno
Getty Images/Paolo Bruno

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin se je udeležil humanitarne tekme na kateri so se sestale legende Hrvaške in Slovenije. Na ta način so zbirali sredstva za pomoč ogroženim po potresu v Petrinji.

Novinarji so imeli priložnost tudi izvedeti kakšne so aktualne novice v zvezi s prihajajočim evropskim prvenstvom.

UEFA naj bi marca sprejela odločitev o organizaciji prvenstva. Odločili se bodo ali bo turnir organiziran po prvotnem načrtu v 12 mestih ali pa bo zaradi pogojev, ki so posledica pandemije koronavirusa ta načrt spremenila.

Iz raznih virov je bilo moč slišati, da bo EURO odigran zgolj v eni državi. Omenjale so se Rusija, Nemčija in Anglija. Na odločitev bomo morali počakati še mesec dni.

“Za skrajni rok smo določili 20. april. Potem bo znana končna odločitev,” je dejal Čeferin.

“Idealen scenarij bi bil, da bi vse ostalo tako kot je bilo prvotno načrtovano. Torej igranje v 12 že določenih mestih. Če pa to ne bo mogoče se bo igrali v desetih ali enajstih državah, če eno ali več mest in stadionov ne bo izpolnjevalo zahtevanih pogojev,” je dodal prvi mož UEFA.

“Imamo več scenarijev, a edino kar smo zdaj prepričani je to, da se ne bo igralo pred praznimi tribunami. Vsi gostitelji bodo morali zagotoviti prisotnost navijačev na tekmah,” je zaključil Čeferin.

EURO se začne 11. junija. Finale je na sporedu 11. julija.

Komentari

Vaš komentar