Hud udarec za Francijo, uresničil se je črni scenarij (VIDEO)

Euro2024 18. Jun 202411:01 0 komentarjev

Prvi zvezdnik francoske nogometne reprezentance Kylian Mbappe si je na prvi tekmi galskih petelinov na Euru proti Avstriji zlomil nos. Novopečeni član madridskega Reala bo v nadaljevanju tako moral zaigrati z zaščitno obrazno masko, kar zabava navijače na družbenih omrežjih. A zdaj iz Nemčije prihajajo informacije, da bo Mbappe izpustil obe tekmi skupinskega dela, ekipi pa se bo znova pridružil v izločilnih bojih.

Kylian Mbappe ne bo v lepem spominu ohranil prve tekme Francije na evropskem nogometnem prvenstvu 2024, ki so jo galski petelini proti Avstriji dobili po zaslugi avtogola Maximiliana Wöberja (0:1). 25-letnik si je namreč v zaključku obračuna, ko je poskušal streljati z glavo, ob tem pa zadel v Kevina Dansa, zlomil nos. To je v izjavi za medije že po tekmi, sicer ne s 100-odstotno gotovostjo, potrdil že selektor Francozov Didier Deschamps. Kmalu zatem pa je vse skupaj s sporočilom za javnost potrdila tudi Francoska nogometna zveze (FFF).

“Kylian se je skupaj z ekipo vrnil v ekipni tabor. Med drugim polčasom tekme z Avstrijo v Düsseldorfu pa si je zlomil nos. Francoskega kapetana je ob igrišču najprej oskrbel reprezentančni zdravnik Franck le Gall, njegovo diagnozo o zlomu pa so potrdili tudi rentgenski pregledi v bolnišnici v Düsseldorfu. V prihodnjih dneh bo Mbappe deležen zdravljenja, v bližnji prihodnosti pa ne bo šel na operacijo. Po meri bomo naredili posebej zanj oblikovano obrazno masko, s katero bo lahko zaigral po določenem času okrevanja,” so zapisali Francozi.

Kot poroča časnik Figaro, naj bi bil nekdanji član Monaca in Paris Saint-Germaina zaradi poškodbe prisiljen izpustiti preostali tekmi Francije v skupinskem delu (v petek proti Nizozemski in v torek proti Poljski). V zasedbo Deschampsa naj bi se vrnil v izločilnih bojih, kjer bo moral na obračunih nositi zaščitno masko.

Težave pa novega člana Real Madrida očitno niso spravile v slabo voljo. Na omrežju X je sledilce izzval z vprašanjem, kakšno masko naj si nadane. Pričakovano je največ odgovorov povezanih z Ninja želvami, saj Mbappe že tako ali tako navijače spominja na glavne junake te risanke … Zdaj pa bo tako kot Leonardo, Donatello, Rafael in Michelangelo nosil obrazno prevezo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!