Zdaj Srbe preiskuje še Uefa

Euro2024 17. Jun 202419:43 9 komentarjev
Foto: Profimedia

Evropska nogometna zveza Uefa je odprla preiskavo proti srbski nogometni reprezentanci, potem ko so njeni navijači na tribunah v Gelsenkirchnu "razkrili transparente s provokativnimi sporočili proti Kosovu", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pritožbo je na Uefo poslala Kosovska nogometna zveza ter v njej opozorila na neprimerne srbske zastave, vzklike in transparente na tekmi proti Angliji (0:1). Kosovska zveza je ob tem zapisala, da gre za “politična, šovinistična in rasistična sporočila, uperjena proti Kosovu”.

Uefa je potrdila, da bo etični in disciplinski sodnik preiskal “domnevno diskriminatorno vedenje” srbskih navijačev, ki so bili obtoženi tudi metanja predmetov na igrišče med dvobojem proti Angliji.

Policija v Gelsenkirchnu je v ponedeljek sicer sporočila, da je pred tekmo aretirala osem ljudi po pretepu med angleškimi in srbskimi pristaši pred enim od lokalov.

Gre za novo motnjo za srbsko izbrano vrsto, ki je za uvod proti Angliji izgubila, ob tem ostala brez odličnega Filipa Kostića, ki se je poškodoval, nato nejevolje ni skrival Dušan Tadić in tako vnesel nemir v tabor Srbije, ki se ji je za nameček vračanje v nemško bazo izjalovilo in podaljšalo za kar pet ur. Do hotela so Srbi prišli šele ob 8. uri zjutraj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje