Znanec slovenskih zelenic na Euru zakuhal hud škandal (VIDEO)

Euro2024 20. Jun 20249:49 5 komentarjev

Albanska nogometna reprezentanca je v drugem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji navdušila s predstavo proti Hrvaški in v izdihljajih tekme iztržila remi. A veselje utegne biti za enega od njihovih igralcev kratkega daha.

Sredin dvoboj med Albanijo in Hrvaško je bil eden najatraktivnejših na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji. Poleg štirih zadetkov je ponudil številne zasuke, na koncu pa se končal brez zmagovalca, potem ko je točko Albancem z zadetkom v sodnikovem dodatku zagotovil Klaus Gjasula.

Svoj delež k uspehu zasedbe selektorja Sylvia Mendesa je prispeval tudi znanec slovenskih zelenic Mirlind Daku. Nekdanji napadalec Mure je v igro vstopil v 85. minuti, po njej pa zakuhal incident, ki ga utegne drago stati.

Šestindvajsetletnik, ki je za Sobočane kot posojen igralec Osijeka nastopal v minuli sezoni, v letošnji pa igral za Rubin Kazan, je namreč po zadnjem pisku sodniške piščalke stekel proti albanskim navijačem, pograbil megafon in prek njega začel žaliti Makedonce in Srbe.

Njegovo dejanje je še dodatno razburilo srbsko javnost, saj so že med tekmo navijači obeh reprezentanc na tribunah vzklikali ”Ubij, ubij, Srbe,” zaradi česar so pri Srbski nogometni zvezi zagrozili celo s predčasnim odhodom z evropskega prvenstva.

To sicer ni edini incident, ki so ga v Nemčiji zakuhali navijači Albanije. Zaradi prižiganja bakel, metanja predmetov in vdora na igrišče na sobotni tekmi proti Italiji je namreč Uefa Albanski nogometni zvezi že izrekla kazen v višini 27.375 evrov.

Srbsko reprezentanco po porazu z Anglijo sicer danes v Münchnu čaka težko pričakovani obračun s Slovenijo (15.00, prenos na SK1), ki ga bo zaznamovala tudi izjemna navijaška kulisa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje