Prvi mož Barcelone po hudem lapsusu: To je velika sramota

Liga Europa 15. Apr 20229:45 > 11:331 komentar
Foto: Albert Gea/Reuters/Guliverimage

Nogometaši Barcelone so na povratni tekmi četrtfinala lige Evropa proti Eintrachtu iz Frankfurta veljali za velike favorite, nato pa dosegli šok tako na igrišu kot tudi na tribunah Camp Noua.

Nemški predstavnik je v katalonski prestolnici poskrbel za pravo malo senzacijo, saj je Barcelono premagal s 3:2 in tako končal evropsko pot slovitega španskega kluba. A do še večjega presenečenja je nemara prišlo na tribunah, saj je bilo od 80.000 obiskovalcev kar 30.000 gostujočih, četudi so bili Nemci upravičeni le do 5000 vstopnic.

Da se na Camp Nouu dogaja nekaj neobičajnega, je postalo jasno že na ogrevanju pred tekmo, ko so podporniki Eintrachta začeli polniti mesta rezervirana za domače navijače. Prizori so močno presenetili celo samega predsednika Barcelone Joana Laporto.

“Kar se je zgodilo, je velika sramota. Zaradi tega se opravičujem. Ne smemo dovoliti, da se takšna stvar ponovi. Njihovih navijačev je bilo skoraj toliko kot naših. Osramotili so nas,” je bil po tekmi šokiran prvi mož katalonskega ponosa.

Kot da bi igrali v finalu

Prizor na tribunah je šokiral tudi trenerja Barcelone Xavija in tudi njegove nogometaše. “Pričakovali smo 70 ali 80 tisoč naših navijačev, a ni bilo tako. Zdelo se je, kot da igramo v finalu, ko ima vsak klub polovico svojih navijačev. Svojim igralcem sem dejal, naj se osredotočijo na teren, je pa vse skupaj zagotovo vplivalo na nas. To ne upravičuje našega slabega rezultata, a nam vse skupaj zagotovo ni bilo v pomoč,” je priznal nekdanji nogometaš, podobno pa je razmišljal tudi njegov varovanec Ronald Araujo.

“Bil sem šokiran, ko sem videl toliko navijačev Eintrachta. Klub bi moral bolje paziti na takšne stvari,” je dejal branilec.

Komentari

Vaš komentar