Ramos: Za La Decimo boj do smrti

Liga prvakov 23. Jan 201414:54 > 24. Jan 2014 9:12

Ljubljana – V Realu ne skrivajo, da že nekaj let lovijo deseti naslov v Ligi prvakov, ki se jim za zdaj še izmika. Sergio Ramos verjame, da galaktiki že letos lahko končajo čakanje in spišejo zgodovino.

Zadnji naslov Reala v Ligi prvakov ima že dolgo brado. Le kdo bi lahko pozabil izjemen zadetek Zinedina Zidana na Hampden Parku v Glasgowu, ki je pokopal Bayer Leverkusen? Navijači kraljevega kluba še danes čakajo na naslednika legendarnega Francoza, ki je pred dobrim desetletjem vodil prvo generacijo tako imenovanih galakitkov. Kraljevi klub vsako sezono začne z novim upanjem, da bodo letos le prišli do tako željenega desetega naslova v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Kljub vsemu denarnemu vložku pa cilja še niso uresničili.

Liga prvakov je očitno tekmovanje, ki veliko pomeni klubu. Minilo je že veliko časa, odkar smo osovjili zadnji naslov,” se tudi Sergio Ramos zaveda, da vsi v klubu in okoli njega želijo in zahtevajo nov naslov v Ligi prvakov: “Nisem prepričan, da je to preraslo v obsesijo, toda želja po zmagi je nekoliko večja kot v druugih tekmovanjih. Mislim, da bi bilo napačno, če bi se to spremenilo v obsesijo.

Moramo le it korak po korak, kot smo to počeli v minulih letih, ko smo prišli v polfinale in se skoraj uvrstili v finale. Če gremo lahko do konca, še toliko bolje. Je zapleteno, toda Real Madrid je zavezan, da se do smti bori za deseti naslov,” je v bojevtiem stilu sklenil Sergio Ramos.

Real se bo v osmini finala srečala s Schalkejem. Prvi obračun bo na sporedu 26. februarja na Veltins Areni. Ekskluzivni prenosi Lige prvakov vas seveda še naprej čakajo na programih Sport Kluba.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images