Zahovič: Možnosti so izenačene

NK Maribor/Facebook

Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič je zadovoljen z žrebom zadnjega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, ki je vijoličastim namenil izraelske prvake iz vrst Hapoel Be'er Ševe.

Razumljivo, da v tej fazi žreba za Ligo prvakov ni več lahkega nasprotnika. Dobili smo Izraelce, ki so zelo močna ekipa. Lahko rečemo tudi tipična domačinska, z dobrimi rezultati na domačem igrišču. Ob tem pa tudi z odličnim ozračjem na stadionu. To me zelo veseli. Domači navijači, zelo podobni našim Violam, pripravijo izjemen spektakel,” je uvodoma dejal Zlatko Zahović.

Glavni snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu in sodelavci na čelu s trenerjem Darkom Milaničem že sedaj dobro poznajo naslednje nasprotnike: “Če pogledamo njihove rezultate, so v lanski sezoni v play-offu Lige prvakov izgubili od Celtica z 2:5 v Glasgowu, potem ko so na domačem igrišču zmagali z 2:0. Potem so igrali v Evropski ligi in napredovali iz skupine v izločilni del, vmes premagali tudi moštvo Interja. Ekipo dobro poznamo, saj smo bili zainteresirani za njihovega brazilskega napadalca. Moram reči, da se zelo veselim novega dvoboja z izraelskim predstavnikom.”

Kdo ima več možnosti za napredovanje? “Izraelci so naši športni prijatelji, imamo izkušnje z izraelskim nogometom, ki je na vrhunski ravni, z ogromnimi vlaganji. Ampak bi vseeno dejal, da so možnosti 50:50.”

“Morda sem si med petimi možnimi nasprotniki najbolj želel Slavijo iz Prage. Dobili smo Izraelce in gremo odločno tudi v ta obračun. Vemo, da so na domačem igrišču izjemno agresivni. Našli bomo način, kako se odlično pripraviti in jih skušati premagati. Tekmec je dober, vendar imamo tudi mi veliko kvalitet, ki nas lahko odpeljejo naprej. V Ligo prvakov! Izbrali bomo ustrezno strategijo, najprej za gostovanje in potem za dvoboj na našem stadionu. Čaka nas vroče gostovanje, ne samo zaradi vremena, ampak že po temperamentu tamkajšnjih ljudi in značilnosti navijačev je jasno, da bo tam izredno živo. Prvo zamisel že imamo, kako jih narediti nervozne, zabiti gol in priti domov z dobrim izhodiščem. Takoj po žrebu sem se pogovarjal z Marwanom. Dejal mi je, da so si vsi iz kroga prijateljev, nekdanjih soigralcev, znancev za nasprotnika želeli prav NK Maribor. In to je velik plus za nas. Tudi Kabha bo pri pripravi pomagal z informacijami, ki jih bomo zagotovo upoštevali,” je žreb ocenil trener Darko Milanič, stanje duha v slačilnici je povzel Matej Palčič: “Imamo dobre možnosti še za eno veliko evropsko zgodbo. Da naredimo še ta korak, ki si ga vsi skupaj tako želimo. Seveda se bo treba temeljito pripraviti in dovolj je še časa za spoznavanje s tekmeci. Po prvih zbranih informacijah je Hapoel Be’er Sheva zelo dobra ekipa, z nekaterimi odličnimi posamezniki. V Izraelu je vedno lepo ozračje na stadionu, tako da nas v vseh pogledih čaka zahtevna preizkušnja. Toda verjamemo v naše zmožnosti, imamo veliko priložnost in želimo jo izkoristiti.”