Mourinho odvrača pozornost: Spomnite se minule sezone

Liga prvakov 3. Okt 20182:03 > 2:12
Clive Brunskill Getty Images Sport

Manchester United v tekmi 2. kroga skupinskega dela Lige prvakov proti Valenciji spet ni deloval prepričljivo, ekipa Joseja Mourinha pa se že od začetka sezone ukvarja z rezultatsko krizo, odnos med glavnim trenerjem in igralci pa je vedno bolj hladen.

Prvič v svoji trenerski karieri portugalski strateg Jose Mourinho ni uspel zmagati na štirih zaporednih tekmah na domačem stadionu v vseh tekmovanjih. Poleg tega pa samosvoji trener ni želel z novinarji govoriti o rezultatski krizi svoje ekipe, temveč spet poskušal pozornost preusmeriti drugam, natančneje v smer minule sezone. 

 “Mislim, da obstajajo stvari, o katerih je zelo težko govoriti. Če povem kaj kar je neobičajno, bo to še en razlog, da me boste kritizirali, tega pa vam ne bom dovolil. Zato bom rekel le to, da smo v prejšnji sezoni končali na drugem mestu v Premier ligi, bili finalisti FA Pokala in skupinski del Lige prvakov končali na prvem mestu. Mislil sem, da je bila to fantastična sezona in vem, da je bila,” je povedal Mourinho po remiju v 2. krogu Lige prvakov proti Valenciji. 

“To ni rezultat, ki bi si ga želeli. Je pa bilo moč opaziti napredek v nekaterih segmentih naše igre. V tako težki skupini, ko ne uspete zmagati, morate poskrbeti, da tekem ne izgubljate. Vedeli smo, da si ne bomo pripravili 20 priložnosti. To ni slab rezultat, ni pa niti dober,” je iskreno povedal Portugalec.