Liverpool proti Napoliju za 'biti ali ne biti'

Liga prvakov 10. Dec 201816:37 > 16:57
Clive Brunskill/Getty Images

Pred tekmo Liverpoola in Napolija v šestem krogu Lige prvakov menedžer Redsov Jurgen Klopp napoveduje, da bo Liverpool dobil tisto, kar si zasluži, če ne bo ničesar posebnega glede sodniških odločitev.

Liverpool v torek na Anfieldu igra tekmo za ‘biti ali ne biti’, kar se tiče nadaljnjega sodelovanja v Ligi prvakov. Ekipa, ki trenutno vodi v Premier ligi, nujno potrebuje zmago z dvema goloma razlike za uvrstitev v osmino finala.

“Vemo, da v Neaplju nismo bili dovolj dobri, niti v Beogradu. Le v Parizu smo odigralo dobro tekmo, a vseeno izgubili. Do zdaj smo na domačem terenu bili dobri, a moramo biti še boljši. Če ne bo nobenih posebnosti pri sodniških odločitvah, bomo dobili, kar si bomo zaslužili. Da pa to dosežemo, moramo biti odgovorni in igro usmeriti v pravo smer. Moramo ustvariti posebno vzdušje in to izkoristiti. Komaj čakam,” je dejal Jurgen Klopp pred tekmo Liverpoola z Napolijem.

Nemški menedžer je zagotavlja, da ekipe ne bo poneslo dejstvo, da je sedaj na čelu Premier lige.

“Naš odnos se ne bo spremenil. Moramo brati koledar naprej. December je, niti še ni Božič, sezona pa se zaključuje v maju. To nas ne bo zaneslo in vemo, kako težko je.”

Povezano

“Napoli je dober na posesti žoge, dobri so v proti napadih in dobri so v obrambi, tipična italijanska ekipa. Vendar moramo dobiti to tekmo. Vedno se poskušamo braniti še bolje in kvalitete nasprotnika se ne sme ignorirati. Imeli bomo taktične spremembe, poskušali bomo ustvariti posebno atmosfero, ki je za nas nujna,” je povedal menedžer Liverpoola.

Po Kloppovih idejah bi Sadio Mane lahko igral proti Napolijo po odsotnosti na tekmi v Premier ligi, ne ve pa se še, kako bo z Dejanom Lovrenom in Adamom Lallano.