Chelsea nikoli slabši na Stamford Bridgu

Liga prvakov 26. Feb 20200:52 > 0:59
Bryn Lennon/Getty Images

Še ne tako dolgo nazaj, je Chelsea pod Josejem Mourinhom postavljal rekorde zaradi nepremaganosti na domačem stadionu, ti časi pa zdaj izgledajo kot daljna preteklost, kar je dokazal tudi obračun proti Bayernu v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov.

Chelsea je v prvi tekmi osmine finala Lige prvakov s 3:0 izgubil proti Bayernu iz Münchena, za nameček pa so Bavarci do gromozanske prednosti pred povratno tekmo prišli na Stamford Bridgu, domovanju modrih iz Londona. Za Chelsea je to najslabši rezultat na domači zelenici vse od sezone 1985/1986, tega pa se zaveda tudi glavni trener moštva Frank Lampard.

“To je bila težka lekcija. Naša predstava je bila slaba in včasih moramo biti brutalno odkriti. Nadigrali so nas v vseh pogledih in nas obenem streznili. Bi lahko pokazali več? Bayern je pokazal, da ima nivo, zaradi katerega lahko vsako leto tekmujejo za zmago v Ligi prvakov in Bundesligi. Razočaran sem, ker nismo uspeli storiti ničesar. Moramo spustiti glave in nadaljevati s trdim delom, vse v želji, da pridemo do nivoja, na katerem želimo igrati,” je po tekmi dejal Lampard. 

“Vedno bomo igrali s ponosom in nikoli nimamo povsem zaprtih vrat. Naši navijači tega ne bi sprejeli, tudi jaz se ne bom predajal. Skrbi me le širša slika tega, saj se moramo hitro pripraviti na tekmo v Premier ligi. Borimo se, da sezono končamo med prvimi štirimi, ker načrtujemo gradnjo moštva v poletnem času. A najprej moramo oditi v München in se boriti,” je še dejal. 

Ne glede na poraz, je ekipa Franka Lamparda v tej sezoni še vedno aktivna na številnih frontah. Še vedno je med štirimi v Premier ligi, ekipa pa se bori tudi za naslov v FA Pokalu.