PSG in Bašakšehir nadaljujeta danes ob 18.55

Liga prvakov 9. Dec 20209:11 > 10:21 0 komentarjev
REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

Torkova tekma zadnjega kroga lige prvakov v Parizu med PSG-jem in Bašakšehirjem je bila včeraj prekinjena že v 14. minuti, ko je četrti sodnik zaradi rasističnih opazk poskrbel za razburjenje na klopi turške ekipe.

Tekma se bo nadaljevala danes ob 18.55, UEFA pa je hkrati napovedala tudi podrobno preiskavo dogodkov ob robu igrišča.

Četrti sodnik je temnopoltega igralca turške ekipe, Pierra Weboja, označil za črnca, kar je igralce obeh ekip tako razburilo, da so zapustili zelenico se na nanjo niso vrnili.

Dogodek v 14. minuti so sinoči že razložili turški nogometaši. Do incidenta je prišlo, ker je četrti sodnik Sebastian Coltescu ob negodovanju vseh na klopi Bašakšehirja po ostrem prekršku domačih poklical glavnega sodnika, ki mu je, kot je bilo slišati preko televizijskega prenosa, dejal, da naj izključi nogometaša: “Ta črnega. Identificiraj ga. Tistega, ta črnega.

Na dogodke se je že odzval turški predsednik Tyyip Erdogan, ki naj bi bil povezan z lastniki Bašakšehirja in ostro obsodil rasistične opazke. Erdogan, tudi nekdanji nogometaš, je prepričan, da bo UEFA ustrezno ukrepala. Turki so po incidentu dejali, da bodo tekmo nadaljevali, samo v primeru zamenjave četrtega sodnika.

Pri UEFI so hitro poskrbeli za spremembo, ekipi pa bosta danes nadaljevali dvoboj. Tekma bo tekla od 14. minute naprej, izid pa je bil pred prekinitvojo začetni, 0:0. Dvoboj bodo sodili Nizozemci, glavni sodnik bo Danny Makkelie.

V skupini H je sinoči potekala tudi tekma med RB Leipzigom in Manchester Unitedom. Nemci so slavili s 3:2 in si zagotovili preboj v izločilne boje, kjer je tudi že PSG. Slednji za prvo mesto v skupini potrebuje zmago nad Bašakšehirjem, ki je že končal evropsko sezono.

Obračun boste lahko pospremili na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!