UEFA z odločitvijo o LP in EL v prihodnjih dneh

Liga prvakov 19. Apr. 202120:41
Delite:
REUTERS/Stringer
REUTERS/Stringer

Glede na dogajanje, ki poteka od nedelje zvečer in novice o ustanovitvi evropske superlige, bo odločitev o zaključku sezone lige prvakov sledila v prihodnjih dneh.

Za ustanovitev novega tekmovanja se je skupno odločilo 12 ekip. Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid in Tottenham.

Preberite še

Ustanovni klubi upajo, da bodo vabilo sprejeli še trije klubi ter postali stalni udeleženci. Še pet klubov pa bo prejelo ‘navadno’ vabilo, da se jim pridružijo.

Sledil je močan odziv Evropske nogometne zveze (UEFA) – klubi, ki bodo igrali v superligi, ne bodo mogli igrati v domačih tekmovanjih in evropskih pokalih. Poleg tega igralci teh klubov ne bodo mogli igrati za svoje reprezentance.

V prihodnjih dneh se pričakuje, da bo UEFA sprejela odločitev o koncu letošnje izvedbe lige prvakov in evropske lige. Čaka se potrditev odvetniške službe. Ideja je, da bi iz tega tekmovanja izključili Manchester City, Chelsea, Manchester United, Arsenal in Real Madrid.

Po poročanju različnih virov si predsednik UEFA Aleksander Čeferin želi, da bi se odločitev o izgonu klubov zgodila čimprej.

Real Madrid bi moral v polfinalu lige prvakov igrati proti Chelseaju, Manchester City pa proti Paris Saint-Germain, ki ni v nevarnosti, ko je govora o izključitvi. V evropski ligi, prav tako v polfinalu, bi moral Manchester United igrati z Romo, Arsenal pa z Villarrealom.

Komentari

Vaš komentar