Zaskrbljeni Xavi čestital ekipi (VIDEO)

Evropa 14. Dec 202311:06 0 komentarjev

Barcelona je kljub porazu v Antwerpnu z nekaj sreče skupinski del lige prvakov končala na prvem mestu. To trenerja katalonske ekipe Xavija Hernandeza veseli, skrbijo pa ga rezultati in forma.

Po izgubljenem katalonskem derbiju proti Gironi je Barcelona izgubila tudi v ligi prvakov. Katalonci so kljub temu ostali na vrhu skupine, saj je Porto premagal Šahtar in si zagotovil izločilne boje. “V ponedeljek bomo v prvem bobnu pričakali žreb, moramo čestitati ekipi, ki je z odliko opravila domačo nalogo,” je dejal trener Barcelone Xavi Hernandez, ob tem pa priznal, da ga skrbi igra, ki na zadnjih dveh tekmah ni bila prava.

“Normalno je, da me skrbi. Vidi se, da ekipi ni lahko. Zabeležili smo drugi zaporedni poraz, zato moramo biti kritični. Nasprotnik si je priigral veliko priložnosti, kar nas je na koncu stalo boljšega izida. Pozitivno pa je to, da smo se uvrstili med 16 najboljši ekip, to je bil tudi cilj pred začetkom sezone,” je po tekmi še povedal Xavi.

Torres svari pred sovražnikom od zunaj

Skrbi predvsem forma v gosteh. Katalonci so zmagali le na dveh od zadnjih sedmih gostovanj, a sami v ekipi tega ne vidijo tako tragično. Pravijo, da je vzdušje dobro, veliko ljudi od zunaj pa jim želi škodovati.

Zadetek, ki je odločil tekmo v Belgiji:

“V ekipi je super vzdušje, a okoli kluba je veliko negativne energije. Želijo nam slabo, želijo nas uničiti. Vedno, ko Barcelona izgubi, se veliko piše o tem, a verjamem, da bomo vse skupaj hitro spravili na prava pota. Vsi smo s Xavijem,” je kritikom sporočil strelec zadetka v Antwerpnu Ferran Torres, a to v rezultatskem smislu ni pomenilo veliko.

Barcelona je v Belgiji dvakrat uspela izenačiti, junak zadnjega Antwerpa, ki zaključuje z evropskimi tekmovanji, pa je bil z zadetkom v drugi minuti sodnikovega dodatka George Ilenikhena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!