Po izpolnjenem cilju želja dostojno slovo od Evrope

Evropa 10. Avg 202110:21 > 11:06
Dejan Djuranović
Foto: Ole Martin/AP

Domžale nocoj ob 20. uri v Stožicah čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo proti Rosenborgu. Slovenski predstavnik je že na prvem dvoboju na Norveškem po visokem porazu (1:6) ostal brez realnih možnosti za napredovanje.

Če se v Stožicah ne zgodi nogometni čudež, bodo Domžalčani nocoj odigrali svojo zadnjo tekmo na evropskem odru v letošnjem letu. Kar pol ducata prejetih golov na prvi tekmi na Norveškem je že zapečatil njihovo usodo v kvalifikacijah konferenčne lige, kjer se je slovenski predstavnik prebil do tretjega kroga.

V taboru gostiteljev si ne mečejo peska v oči in so se z izpadom že sprijaznili, zato na dvoboj proti Rosenborgu gledajo predvsem kot na priložnost za nabiranje dodatnih evropskih izkušenj. “Dosegli smo svoj cilj, v Evropi odigrali šest tekem in prišli do nasprotnika, ki je razred, dva nad nami. Na prvi tekmi smo videli vso njegovo veličino,” pravi trener rumenih Dejan Djuranović.

Od tekme odnesti kar največ

Ta priznava, da so jih Skandinavci na prvi tekmi močno nadigrali, a dodaja, da v predstavi njegovih igralcev vse le ni bilo negativno. “Rezultatsko so nas povozili, a v sami igri smo imeli tudi mi dobre priložnosti. Na tem bomo gradili naprej. Odigrali bomo po naših najboljših močeh. Od tekme želimo odnesti največ. Predvsem mladi igralci, ki bodo dobili priložnost in bodo lahko izkusili to raven tekmovanja.«

Foto: NK Domžale.

Da se polom izpred slabega tedna dni ne bi ponovil, je Djuranović napovedal tudi nekaj sprememb v taktiki, ki pa še zdaleč ne bodo radikalne. »Tekme se ne bomo lotili pretirano drugače kot prve. Verjetno bomo le bolj zaprli boke, kjer je nasprotnik ustvarjal višek, prihajal v našo zadnjo tretjino ter prišel do zaključnih priložnosti, ki so jih izkoriščali zelo učinkovito,” pojasnjuje trener Domžal, ki obračun vidi predvsem kot vodilo in priprava za prihajajoče tekme v prvenstvu in pokalu.

Rezultatska razlika prevelika

Da je zmagovalec že odločen, sicer priznava tudi vezist kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici Senijad Ibričić, prepričan, da poraz z 1:6 ni realen pokazatelj stanja ekipe.

“Zavedamo se, da je Rosenborg izredno kvalitetna ekipa, vendar je bila rezultatska razlika prevelika. Ko se tekma zaključi s 6:1, deluje, da je nasprotnik počel, kar je želel. Na igrišču smo nato lahko videli, da se lahko kosamo z njimi, vendar po zaslugi začetnih napak, ki so nas nemudoma stale pozitivnega izida, je bilo zelo težko nadaljevati. Zaradi tega bomo v tekmo vstopili na vso moč in s tem poskrbeli, da se od Evrope poslovimo na pravi način,” obljublja kapetan moštva.

Tekmo med Domžalami in Rosenborgom si boste lahko ogledali tudi na SK1.

Komentari

Vaš komentar